Felháborítónak tartják, hogy keresztet vetett az olasz műsorvezető

A spanyolok tesztelik a vakcinaútlevelet, az olasz kormányfő nem adott oltóanyagot az ausztráloknak. Idén nem tüntethetnek a nők Madridban, nagy viták zajlanak az olasz dalfesztivál körül.

Forrás: Mediaworks2021. 03. 05. 15:46
Lauro, Achille
Achille Lauro olasz énekes fellép a Sanremó-i Dalfesztiválon az olaszországi Sanremóban 2021. március 3-án Fotó: Ettore Ferrari Forrás: MTI/EPA-ANSA/Ettore Ferrari
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Spanyolország úttörő a vakcinaútlevél ügyében

A spanyol kormány végzi az Európai Unió által készített és koordinált vakcinaútlevéllel kapcsolatos kísérleti tesztet – jelentette be Reyes Maroto turisztikai miniszter csütörtökön. Várhatóan nemcsak az országhoz tartozó szigeteken, hanem a félszigeten is várják majd azokat az utazókat, akik már megkapták a digitális tanúsítványt. A kormány célja, hogy tapasztalatot szerezzenek a turisztikai szezon előtt és a szezonra már felhasználásra kész állapotba hozzák a dokumentumot. A tesztelést akkor kezdik, ha ezt a járványügyi adatok lehetővé teszik. Az Unió március 17-ig nem publikálja a terv részleteit.

Forrás: rtve.es

Az olaszok nem adnak oltóanyagot Ausztráliának

Mario Draghi olasz miniszterelnök leállított egy Ausztráliába induló AstraZeneca szállítmányt.

– Az olaszok az elsők! Büszke vagyok arra, hogy Olaszország az első, amely veszi a bátorságot és akadályt állít az Unión kívüli vakcina szállítmányok előtt – nyilatkozta Matteo Salvini a Liga elnöke.

– Az olaszok az elsők! Büszke vagyok arra, hogy Olaszország az első, amely veszi a bátorságot és akadályt állít az Unión kívüli vakcina szállítmányok előtt – nyilatkozta Matteo Salvini a Liga elnöke.

Forrás: iltempo.it

Nem engedélyezik a nőnapi tüntetéseket Madridban

A közegészség védelme érdekében nem engedélyeznek felvonulásokat a spanyol fővárosban, a kormány visszavonta a korábban 500 fős limitre vonatkozó előírást. A beadott petíciók alapján arra következtettek, hogy körülbelül 60-70 ezer ember jelent volna meg és különböző időpontokban vonult volna Madrid legforgalmasabb utcáin. Az önkormányzatok mindenkit arra biztatnak, hogy felvonulások helyett erkélyeiket dekorálják transzparensekkel, és tűzzék ki a feminizmust szimbolizáló lila színű színű zászlót. A nagyvárosok többsége online programokat szervez március 8- ára, illetve este 8 órára közös “zajongást” terveznek a nők és az alapellátásban tavaly óta végkimerülésig dolgozó orvosok és ápolók tiszteletére.

Források: rtve.es, 20minutos.es

Achille Lauro olasz énekes fellép a Sanremó-i Dalfesztiválon az olaszországi Sanremóban 2021. március 3-án
Fotó: MTI/EPA-ANSA/Ettore Ferrari

Vita tárgya az olasz műsorvezető, amiért keresztet vetett

Ismét nagy viták folynak az olasz Sanremoi Dalfesztivál körül. Alig vette kezdetét a világhírű esemény, máris világnézeti ellentétek csaptak össze. Az elmúlt években a televíziós műsor a politikusok szócsöveként működött, amely korábban is óriási vitákat szított.

Idén az ateisták és a muzulmán közösségek célkeresztjébe került a műsorvezető, Amadeus, amiért keresztet vetett a műsorban, a szerencsés végkimenetel érdekében. Felháborodásukat fejezték ki, az ateisták, amiért keresztény szimbólumok jelennek meg a köztelevízióban, és a muzulmánok is sértve érezték magukat.

Források: ilgiornale.it, iltempo.it

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.