Több ezren karneváloztak illegálisan Marseille-ben és Floridában

Kiderült, nincs összefüggés az oltás és a spanyol nő halála között; a terrorcselekmény ötödik évfordulóján az áldozatokra emlékeznek Belgiumban. Eltávolítják az utolsó megmaradt Franco-szimbólumokat a sevillai házakról; illegálisan szerveztek utcabálokat Marseilles-ben és Floridában.

Forrás: Mediaworks2021. 03. 22. 12:33
null
Illegális utcabálozók Marseilles-ben Fotó: AFP Forrás: AFP/Christophe Simon
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nincs összefüggés az elhunyt spanyol tanárnő és az AstraZeneca között

Andalúzia egészségügyi minisztere, Jesus Aguirre közölte, hogy a boncolási jegyzőkönyv szerint a 43 éves nő halálát nem az oltóanyag okozta. Március 3-án kapta meg az oltást, majd két héttel később szélütést kapott. Rajta kívül két trombózisos esetet vizsgálnak Spanyolországban. A kormány csütörtökön újraindította az oltást az AstraZeneca vakcináival, miután az Európai Gyógyszerügynökség biztonságosnak minősítette azt.

Forrás: El Periodico

Belgium a robbantások ötödik évfordulóján az áldozatokra emlékezik

Hétfőn délelőtt egyperces néma felállással emlékeztek a robbantások áldozataira. Reggel 7 óra 58 perckor a nemzetközi repülőtéren, 9 óra 11 perckor pedig a Maelbeek metróállomáson.

Öt évvel ezelőtt radikális iszlamisták robbantásos merényleteket követtek el 2016. március 22-én a brüsszeli nemzetközi repülőtéren és a brüsszeli uniós negyed egyik metróállomásán. A két öngyilkos merénylethez több közismert radikális iszlamistának is köze volt.

Forrás: Le Figaro

Eltávolítják a megmaradt Franco-szimbólumokat Spanyolországban

A legtöbb privát tulajdonú sevillai ingatlanon megtalálhatók Francisco Franco spanyol diktátor korabeli táblák és szimbólumok, úgyhogy az önkormányzat megkeresi a tulajdonosokat és felajánlja nekik az ingyenes eltávolítás lehetőségét. Sevilla ezzel Barcelona, Bilbao és Vitoria nyomdokaiba akar lépni, ahol már gyakorlatilag teljesen eltávolítottak az épületekről mindent, ami Francóhoz köthető.

Forrás: El País

Illegális utcabálok Marseille-ben és Floridában

Maszk nélkül, jelmezbe öltözve ünnepelt egy 6500 fős tömeg vasárnap a szokásos marseille-i karneválon. Egy bulizó fiatal elmondta, hogy nem akarta kihagyni az idei illegális karnevált, amely tavaly a koronavírus-járvány miatt már egyszer elmaradt. Hasonló eset történt Miami Beachen, ahol szükségállapotot hirdetett meg a város polgármestere, miután fiatalok ezrei lepték el a város utcáit és buliztak maszk nélkül. Az USA-ban Miami volt ugyanis az egyetlen nyaralóváros, amely a járvány miatt nem zárt le, ezért érkeztek ide a bulizók. A szórakozás sokszor eldurvult, a résztvevők egyike fegyverrel lőtt a levegőbe. A hatóságok 900 embert tartóztattak le, és 80 embertől kellett elkobozni engedély nélkül tartott éleslőfegyvereket.

Marseille:https://www.ouest-france.fr/provence-alpes-cote-dazur/marseille-13000/covid-19-a-marseille-un-carnaval-non-autorise-reunit-6-500-personnes-7195104

Miami (videóval):https://edition.cnn.com/travel/article/florida-spring-break-crowds-concern-surge/index.html

(Borítókép: Illegális utcabálozók Marseille-ben 2021. március 21-én. Forrás: AFP/Christophe Simon)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.