Homoszexuális fesztivált szerveznek Brightonban

A járványügyi adatok meghamisításával vádolja a spanyol kormány Madridot; párizsi fiatalok ételfutárnak öltözve szegik meg a kijárási tilalmat. Belgiumban ingyenes pszichológiai kezelést kapnak az egyéni vállalkozók; ismét megrendezik a Brightoni Medvék nevű LMBTQ-fesztivált.

Forrás: MEDIAWORKS2021. 04. 14. 17:20
null
Forrás: FLICKR
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A járványügyi adatok meghamisításával vádolja a kormány Madridot

Pedro Sánchez spanyol miniszerelnök szerint Isabel Díaz Ayuso, Madrid elnöke nem a valós fertőzöttségi adatokat adja le az egészségügyi minisztériumnak. Gyanúja szerint sokkal több a Covid-beteg a régióban, mint amennyit hivatalosan elismernek. Hozzátette, hogy a közzétett adatok is a járványügyi helyzet súlyosságát és a negyedik hullám kezdetét tükrözik Madrid közösségben. Míg a régiók többségében százezer főre átlagosan 174 eset jut, addig Madridban ez a szám 315 fő. A koronavírusos betegek által elfoglalt kórházi ágyak aránya szintén meghaladja az országos átlagot. Pedro Sánchez együttműködésre szólította fel a madridi vezetőt. A szocialisták úgy vélik, hogy az elnök azért nem vezet be korlátozásokat, mert választási kampányát az emberek szabadságára építette, így akarja elnyerni május 4-én a szavazatok többségét. Ayuso azonnali bocsánatkérést követel a kormányfőtől a „súlyos vádakért”.

Forrás: ABC Espana, El Independiente

Párizsi fiatalok ételfutárnak öltözve szegik meg a kijárási tilalmat

A találékony párizsiak új csellel játsszák ki az esti és éjszakai kijárási tilalmat. Ételfutárnak öltöznek, mert így korlátlanul közlekedhetnek a városban a kijárási tilalom óráiban is. Az interneten már 10–30 euróért tudják megvásárolni két ételkiszállítással foglalkozó cég, a Deliveroo vagy az Uber Eats logójával ellátott isotherm táskákat, ruhákat, sapkákat, amelyek segítségével pillanatok alatt ételfutárrá változtatják át a külsejüket. A befektetés csak néhány euró, míg a kijárási korlátozáson rajtakapott szabálysértő büntetése 135 eurónál kezdődik. Ismételt kihágásnál pedig a pénzbüntetés összege a többszörösére nő, sőt a visszaesők akár börtönbüntetéssel is sújthatók.

Forrás: Sputnik News

Belgiumban ingyenes pszichológiai kezelést kapnak az egyéni vállalkozók

Belgium szövetségi kormánya nyolc ingyenes pszichológiai konzultációt biztosít azoknak a belga egyéni vállalkozóknak, akiket a koronavírus-járvány és annak gazdasági következményei lelkileg is megviseltek, jelentette be kedden az ország egyéni vállalkozóiért felelős minisztere, David Clarnival.

A miniszter indoklása szerint a járvány és az azokhoz kapcsolódó korlátozások már olyan hosszú ideje tartanak, hogy súlyosan érintik a vállalkozókat gazdaságilag és mentálisan is, ezért volt szükséges a pszichológusokkal való konzultációt elérhetővé tenni számukra.

A program egyelőre egy évig fog tartani, és az Un pass dans l’impasse vagyis a Kilábalás a zsákutcából címet viseli.

Forrás: The Brussels Times

Ismét megrendezik a Brightoni Medvék nevű LMBTQ-fesztivált

Mackós kinézetű, joviális homoszexuálisok fogtak össze, hogy megrendezzék a Brighton és környékén élő LMBTQ-közösségnek az idei Brightoni Medvék Hétvégéje nevű fesztivált. A medvehétvégén a közösség tagjai felkeresik Brighton LMBTQ-helyszíneit, így éttermeket, bárokat, a strandot és az utcai művészeti programokat. Az idei fesztivált egyaránt fontosnak érzik a vendéglátósok és a vendégek is, mert a koronavírus-járványban mindkét csoportot rosszul érintette a bezártság. A rendezvényen kihirdetik a férfiaknak kiírt Mr. Brightoni Medve szépségverseny győztesét is.

Forrás: The Argus

(Borítókép: Pride-fesztivál Brightonban 2019. március 8-án Forrás: Flickr)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.