A szentszéki magyar nagykövet a hazai családtámogatási rendszert méltatta

Az LMBTQ-közösség mentálhigiénés kezeléséhez kér segítséget az angliai kisváros; hibás vizsgadolgozata miatt törölnék a spanyol miniszterelnök doktori fokozatát. Bankadót vezet be Svédország; Habsburg-Lotharingiai Eduárd a magyar családtámogatási rendszert méltatta.

Forrás: Mediaworks2021. 05. 25. 19:22
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az angliai kisváros segítséget kér az LMBTQ-közösség mentálhigiénés kezeléséhez

Eastbourne városának az LMBTQ-tanácsadó szervezete és a város lelki egészségközpontja a városvezetéshez fordult segítségért, hogy megfelelő pénzügyi és intézményi támogatást szerezzenek az LMBTQ-közösség gyógyításához.

A két szervezet vezetői szerint a kijárási korlátozások idején az LMBTQ-közösség elszigeteltsége fokozódott a korábbi évekhez képest, és egyre többen küzdenek súlyos lelki problémákkal, amelyeket egyedül már nem tudnak megoldani.

Forrás: Theargus.co.uk

A vizsgadolgozatban elkövetett súlyos hibák miatt törölnék a spanyol kormányfő doktori fokozatát

Nyilvánossá vált Pedro Sánchez spanyol miniszterelnök doktorijának a felülvizsgálati kérelme. A panaszt 2018-ban Kasztília és León egyik iskolájának a vezetője nyújtotta be a Camilo José Cela Egyetem bizottságának. A kérelmet senki sem vizsgálta felül, máig lapult valamelyik iroda fiókjában.

Az ABC napilap megszerezte a papírokat, melyekben az erdőmérnökként végzett Alfredo Rodriguez azt állítja, hogy a plagizáláson felül 122 szembetűnő és jelentőségteljes hibát talált Sánchez dolgozatában, ezért kérte doktori fokozatának felülvizsgálatát vagy törlését. Úgy véli, hogy a hibák akadémiai szempontból súlyosak és durvák, így aki nem kérte a kijavításukat, az gondatlanságot követett el. Mindezek ellenére Pedro Sánchez cum laude minősítéssel vehette át doktori címét.

A panaszt 2018 óta nem vizsgálták felül, ami megerősíti azt a korábbi felvetést is, hogy az érintett egyetem korrupt rendszert működtet.

Forrás: Abc.es

Bankadót vezet be Svédország

Ötmilliárd korona (175 milliárd forint) pluszbevételre számíthat a svéd költségvetés jövőre a banki különadó bevezetésével – jelentette be a szociáldemokrata–zöld kormány hétfőn.

„A bankok pénzügyi válság esetén kockázatot jelenthetnek a gazdaságra, ami sokba kerülhet az adófizető polgároknak”– indokolta közösségi oldalán a miniszterelnök a tervezett magasabb adóztatást. Stefan Lövfen hozzátette, a munkanélküliség tovább nőhet, és romolhat az államháztartás hiánya, ezért észszerű a bankokra többletadót kivetni.

A bankszövetség szerint a svéd bankok már így is sokkal több adót fizetnek, mint az egyéb nagyvállalatok, és a különadó ellentmond a vonatkozó uniós szabályozásnak, ezért Brüsszelhez fordulnak, hogy megakadályozzák a bankadó jövő évre tervezett bevezetését.

Források: Göteborgs-Posten, Stefan Lövfen közösségi oldala

Magyarország és Lengyelország szentszéki nagykövetei is felszólaltak az Életért elnevezésű római meneten

– Bátorító üzenetet hozok nektek Magyarországról: lehetséges a családok támogatása, amely segítségével igent mondanak az életre – mondta Habsburg-Lotharingiai Eduárd az Apostoli Szentszék magyar nagykövete.

– A magyar kormány kilenc éve családvédő politikát folytat, és jelentős eredményeket ért el – vázolta a szentszéki nagykövet a biztató magyar statisztikákat. Arról is beszélt, hogy imádság és politikai elköteleződés szükséges a sikeres családpolitikához. Szerinte fontos meggyőzni az embereket arról, hogy a gyerek ajándék egy társadalomnak, de ehhez anyagi támogatás is szükséges, adócsökkentések és otthonteremtési lehetőség. Hangsúlyozta, hogy olyan politikusok kellenek, akik készek tanúságot tenni a hitükről, mert hit és család egymástól elválaszthatatlanok.

Forrás: Roma.corriere.it

A borítóképen: Habsburg-Lotharingiai Eduárd a Marcia per la Vita (Az életért) elnevezésű római meneten

Forrás: YouTube/Radio Buon Consiglio

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.