Elvándorol az értelmiség Olaszországból

Megtiltják az ezer euró feletti készpénzes fizetést Spanyolországban; A francia állam 1,5 milliárd eurót költött tavaly az illegális bevándorlók orvosi kezelésére. Ötszörösére emelkedett a gyermekek elleni nemi erőszak Svédországban; Egyre több értelmiségi hagyja el Olaszországot.

Forrás: MEDIAWORKS2021. 05. 27. 16:34
null
Diplomások Forrás: PIXABAY
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Megtiltják az ezer euró feletti készpénzes fizetést Spanyolországban

A kongresszus pénzügyi bizottsága szerda délután jóváhagyta az új adócsalás elleni törvénytervezetet, bár a jobboldali néppárt és a szélsőjobboldali Vox is ellene szavazott. Az új előírások értelmében, ha két fizető fél közül legalább az egyik vállalkozó, akkor nem fizethet ki ezer eurónál magasabb összegeket készpénzben, csakis utalással. Kiemelt módosítás, hogy abban az esetben sem lehet átlépni az összeghatárt, ha magánszemély fizet ki valamit a vállalkozónak. A korábbi tervek szerint az új szabályokkal csak az üzleti élet szereplőit sújtották volna. A törvény folytatja útját a spanyol parlamentben, jelenleg a szenátus zöld jelzésére vár.

FORRÁS: ABC.ES

A francia állam 1,5 milliárd eurót költött tavaly az illegális bevándorlók orvosi kezelésére

Feszült eszmecsere alakult ki a francia parlament költségvetési bizottságának szerda esti ülésén a francia egészségügyi miniszter, Olivier Véran és egy francia jobboldali párt, a Köztársaságiak képviselőnője és egyben a költségvetési bizottság egészségügyi felelőse között.

Véronique Louwagie a francia államot túlságosan nagyvonalúnak nevezte, amiért a kormány tavaly összesen 1,5 milliárd eurót költött az illegálisan Franciaországban tartózkodó külföldiek gyógyítására.

A jobboldali politikusnő ismét arra figyelmeztette az egészségügyi minisztert, hogy az illegális bevándorlók közül nagyon sokan tudatosan azért választják Franciaországot célországul, mert ellentétben már európai országokkal, Franciaországban az illegális státuszúak kedvezményesen, vagy akár ingyen, teljeskörű orvosi kezelésre jogosultak.

Az egészségügyi miniszter azonban kijelentette, hogy Franciaországban az illegális bevándorlók kezelésére biztosított költségvetés „érinthetetlen”.

FORRÁS: LE FIGARO.FR

Ötszörösére emelkedett a gyermekek elleni nemi erőszak Svédországban

Tavaly nagyot nőtt a pedofilok által elkövetett bűncselekmények száma a skandináv országban. Az egyik legmegrázóbb esetben egy egyéves gyermek is érintett volt, az elkövető ellen a napokban emeltek vádat a svéd fővárosban. A pedofil 12 gyermek sérelmére követett el szexuális bűncselekményeket. A vád szerint a nemi erőszak mellett fotók és gyermekpornó-videók készítése és birtoklása írható a számlájára. A gyanúsított környezetében közismert és kedvelt ember volt, ugyanis egy helyi civil szervezetnél esélyegyenlőségi és személyi biztonsági kérdésekkel foglalkozott.

Tavaly Svédországban összesen 4 300 esetben érkezett feljelentés pedofíliával kapcsolatban, amely 21%-kal több, mint egy évvel korábban.

Források: Expressen, Brå

Elvándorol az értelmiség Olaszországból

Egyre több értelmiségi hagyja el Olaszországot, az elmúlt nyolc évben 48 százalékkal növekedett az elvándorlók aránya. Az elmúlt tíz évben több olasz diplomás lépett a munkaerőpiacra, mint korábban, de számuk még így is az európai átlag alatt marad.

A kevés értelmiségi azzal magyarázható, hogy a felsőfokú képzés költségei teljes mértékben a családokat terhelik, a munkába állás komoly nehézségeket jelent, nem beszélve a bérek aránytalanságáról. A fiatal generációk nagyobb szakmai megbecsülést, jobb béreket és ígéretesebb karrier lehetőséget találnak külföldön.

Forrás: Agi.it

(Borítókép forrása: Pixabay.com)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.