Halálos fenyegetéseket kapnak a franciaországi tanárok

A migránskrízis miatt újabb járványgócpont alakult ki Ceutában; a Princeton Egyetem latintanítás helyett a „rendszerszintű rasszizmus” ellen küzd. Újra kinyitott a Sagrada Familia-katedrális Barcelonában; saját diákjaiktól félnek a francia iskola tanárai.

Forrás: Magyar Nemzet2021. 05. 31. 13:30
null
A kép illusztráció. Forrás: Pexels
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A koronavírus-járvány egyre gyorsabb terjedése miatt aggódnak Ceutában

A május 17-én érkezett közel tízezer illegális bevándorló miatt egy újabb járványgócpont alakult ki a spanyol autonóm városban. A ceutai egyetemi kórház szerint a városban kóborló afrikai bevándorlók miatt ismét egyre több a koronavírusos megbetegedés, és mivel az érintetteket személyes dokumentumok híján nem lehet összefésülni, ezért a vírus terjedését sem lehet kordában tartani. A két, területileg Marokkóhoz tartozó spanyol autonóm város, Ceuta és Melilla elnöke hétvégén egyhangúlag úgy döntött, hogy zárva tartja határait június 30-ig a közegészségügy védelme érdekében.

Marokkó május 17-én egy diplomáciai konfliktus után két és fél napra megszüntette a ceutai határellenőrzést, példátlan migrációs válságot okozva ezzel Spanyolországnak.

Források: Vozpopuli.com, Vozpopuli.com/espana, Elperiodicodearagon.com

A Princeton Egyetem latintanítás helyett a „rendszerszintű rasszizmus” ellen küzd

A tekintélyes amerikai egyetem, a Princeton University bejelentette, hogy a „rendszerszintű rasszizmus elleni erőfeszítései” miatt a latin, valamint a ógörög nyelvkurzusok a jövőben nem képezik a kötelező tantárgyak részét. A korábban alaptantárgyaknak számító órák átkerülnek a választhatók listájára.

A nagyobb elméleti „sokszínűség” érdekében a politikai tudományok kara diákjainak kötelező lesz a Fajok és a politika című tantárgy felvétele, az oktatás során a diákok megismerhetik, hogy „a fajpolitika hogyan befolyásolta és határozta meg az Amerikai Egyesült Államok történelmét”. A kultikus amerikai egyetem azután jelentette be a változásokat, miután az egyetem elnöke, Christopher L. Eisgruber nemrégiben nyilvános felszólalásában hangsúlyozta a Princeton elköteleződését a rasszizmus és a faji egyenlőtlenség elleni harcban.

Forrás: Valeursactuelles.com

Újra kinyitott a Sagrada Familia-katedrális

Az Antonio Gaudi által tervezett emblematikus barcelonai katedrális szombat óta ismét tárt kapukkal várja a turistákat. A Szent Család temploma tavaly októberben zárt be, miután egyre több koronavírusos beteget regisztrált Katalónia a koronavírus-járvány második hullámában. Azóta egyetlen kiránduló sem léphette át az épület küszöbét. A kormány most úgy döntött, hogy a javuló járványügyi adatoknak és az új előírásoknak köszönhetően garantálni tudják az oda érkező vendégek egészségét, ezért újra megnyitották a templomot, ahol már ezen a hétvégén ismét kígyózó sorok álltak.

Forrás: Abc.es, Vozpopuli.com

Félnek a franciaországi tanárok a halálos fenyegetések miatt

A Párizs közvetlen szomszédságában fekvő Seine-Saint-Denis megyében egy középiskola tanárai halálos fenyegetést tartalmazó levelet kaptak ezzel az üzenettel: „Végzünk veletek. Minden felnőttet kinyírunk.”

A fenyegetés kézhezvétele után az Alfred Sisley iskola tanári kara a tanítás azonnali felfüggesztése mellett döntött, majd segítséget és védelmet kértek. Az iskolaigazgató és a tanintézményükért felelős nemzeti oktatási hivatal szerint azonban a levél nem más, mint diákcsíny, „mert a levél nem tartalmaz vallási utalásokat”.

Az Alfred Sisley iskola tanárainak a félelme azonban nem megalapozatlan, idén márciusban egy 14 éves diák fegyvert fogott egy társára egy mobiltelefonnal kapcsolatos vita hevében. 2018 májusában baseballütővel és könnygázspray-vel felfegyverzett kiskorú diákok támadtak meg tanulókat és tanárokat.

Forrás: Fr.sputniknews.com, Leparisien.fr

A borítókép illusztráció Fotó: Pexels

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.