Keresztény szimbólumokat gyaláztak az olasz Pride-on

Oroszország egyes régióiban már kötelező a vakcina felvétele a delta variáns miatt; a külföldiek kifosztásának új módszere terjed Hongkongban. Mégis kitiltották az amerikai transznemű nőt a tokiói olimpiáról; a transzvesztiták keresztekkel vonultak fel Milánó és Róma utcáin.

Forrás: Mediaworks2021. 06. 28. 18:00
null
Forrás: Pexels
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Oroszország egyes régióiban már kötelező a vakcina a delta variáns miatt

Rosszul áll Európa a delta variánssal szemben. Miközben Nagy-Britannia lakosságának már 61,2 százaléka van beoltva koronavírus ellen, az USA-ban pedig az amerikaiak 56,5 százaléka, addig az Európai Unió területén ugyanez az arány csak 35 százalék a felnőttlakosság körében. Ráadásul az unió egyes tagországainak oltási eredménye igen eltérő, továbbra is Málta, Magyarország, Belgium, Hollandia és Finnország vezeti a listát a felnőttlakosság teljes átoltottságával.

A párizsi székhelyű Pasteur Intézet ezért arra figyelmeztet, hogy az európai lakosság körében legalább nyolcvanszázalékos átoltottságra lenne szükség ahhoz, hogy Európa az új mutánsok ellen is fel tudja venni a harcot a megfelelően kialakított nyájimmunitással. Oroszország több régiójában kötelezővé tették a vakcina felvételét a szépségszalonok, a vendéglátóipar, a színházak és múzeumok dolgozóinak, valamint a közalkalmazottaknak is. Izraelben pedig ismét kötelező a maszkviselés a zárt tereken és a munkahelyeken is.

Forrás: fr.sputniknews.com/

A külföldiek kifosztásának új módszere terjed Hongkongban

Hongkong egyik legkedveltebb szórakozónegyedében, Wan Chaiban új módszerrel fosztják ki a turistákat és az országban élő külföldieket: az áldozatok által „az ördög leheletére” keresztelt módszerrel. A támadók először szkopolamint (hányinger kezelésére használt nagyon erős kábító hatású gyógyszer) permeteznek por formájában a turista arcába, aki néhány percen belül erős kábulatba esik, de még el tudja árulni bankkártyája kódját. Az áldozat még ébredéskor sem emlékszik a történtekre, csak azt veszi észre, hogy bankszámlájáról több ezer euró tűnt el. Egy Hongkongban élő brit férfi arról számolt be, hogy egy éjszaka alatt 8500 eurót emeltek le a bankszámlájáról. A rendőröknek már több mint kilencven esetben kellene megtalálniuk a tetteseket.

Forrás: marianne.net

Mégis kitiltották az amerikai transznemű nőt a tokiói olimpiáról

Az amerikai Cece Telfer transznemű női atléta mégsem versenyezhet idén a tokiói olimpiára összeállított női gátfutócsapatban, ugyanis Telfer tesztoszteronszintje nem felelt meg az Atlétikai Világszövetségnek a transznemű női sportolókkal szemben állított követelményeinek.

„Ha valaki hátrányba kerül a cisznemű nőkkel folytatott versenyben, az inkább én vagyok. A folyamatos hormonterápiák miatt ugyanis a testem izomzata csökken, és mindenki tudja, hogy a tesztoszteronból nyerjük az erőnket, az agilitásunkat” – mondta a sportolónő.

Telfer azonban idén nem tudta teljesíteni az Atlétikai Világszövetség által előírt maximális tesztoszteronszintet (5 nmol/L), amelyet a transznemű női sportolónak az olimpiai játékok előtt 12 hónapon keresztül tartania kellett volna ahhozében, hogy a női csapatban versenyezhessen.

Források: theblaze.com, theguardian.com

Az LMBTQ-közösség keresztény szimbólumokat gyalázott Olaszországban

A Gay Pride több olasz nagyvárosban is súlyosan meggyalázta a kereszténység szimbólumait. A transzvesztiták keresztekkel vonultak fel Milánó és Róma utcáin magas sarkú cipőben. Szivárványszínű zászlóval a testükön, töviskoronával a fejükön a homoszexuálisok Krisztusának öltöztek. Orbán Viktor, Donald Trump, Matteo Salvini, Simone Pillon, Giorgia Meloni és Ferenc pápa arcképein tapostak az utcán Bolognában. A Vatikán és az olasz állam közötti megállapodás felbontását követelték, hogy végre szabad országban élhessenek, külső behatások nélkül. Több politikus is felháborodását fejezte ki a kereszténység ellen indított incidensek ellen. „Miniszoknyában és magas sarkú cipőben Krisztust megjeleníteni nem szimpatikus provokáció, hanem undorító dolog, súlyos sértés és tiszteletlenség” – jegyezte be Matteo Salvini, a Liga elnöke Facebook-oldalán.

„Hihetetlen, hogy egyesek azon szórakoznak, hogy vallási szimbólumokat gyalázzanak, politikusok és egyházi elöljárók arcképein taposnak, valamint LMBTQ Krisztusnak öltöznek. Nem engedhetünk teret a homofóbiának, de az ehhez hasonló rágalmazó mutatványokat sem tűrhetjük” – kommentálta Meloni a történeteket.

Források: facebook.com/salviniofficial, facebook.com, ilgiornale.it

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.