időjárás 1°C Balázs 2023. február 3.
logo

A német kulturális értékeket akarják Magyarországra erőltetni

Magyar Nemzet
Forrás: Catholic Arena
2021.07.09. 12:54
A német kulturális értékeket akarják Magyarországra erőltetni

Szándékosan értelmezi félre a magyarországi és lengyelországi viszonyokat megválasztása óta Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke a Catholic Arena csütörtökön megjelent írása szerint.

A hírportál szélsőségesnek nevezi a bizottság elnökét, aki visszaél a pozíciójából eredő hatalmával és a német kulturális értékeket Magyarországra és Lengyelországra akarja erőltetni.

– A német politikus folyamatosan LMBTQ-ellenes zónaként utal a két országra, amely nem tükrözi a valóságot, hiszen csupán a szexuális tartalmak ábrázolása (legyen az hetero- vagy homoszexuális) nem engedélyezett az iskolákban – írják.

Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke Nicosiában július 8-án
Fotó: MTI/EPA Pool/Katia Hrisztodulu

A portál szerint Von der Leyen többször próbálta már megfegyelmezni és elszigetelni Magyarországot és Lengyelországot „a politikájuk iránt érzett undora” miatt, és egyáltalán nem foglalkozik azzal, hogy a két ország milyen eredményeket ért el a családok védelmében és a születésszám növelésében. Sőt a bizottság elnöke az Európai Parlamentben szerdán elhangzott beszédében szégyenletesnek nevezte az új magyar jogszabályt, ami kapcsán megfenyegette Magyarországot, miszerint „ha Magyarország nem rendezi a helyzetet, a bizottság mint a Szerződések őre, használni fogja minden hatalmát”.

A Catholic Arena szerint az „agresszív fenyegetés” napokkal azután érkezett, hogy az Európai Parlamentben megszavaztak egy nyilatkozatot, amely kijelenti, hogy minden európai szülő joga a „születendő gyermek szándékos megölése”, tehát az abortusz. A portál szerint az unió ezzel is az európai és a keresztény értékeket pusztítja el. De szerintük ez nem volt mindig így, utalva Robert Schuman egykori francia miniszterelnökre, akit az Európai Unió egyik alapító atyjának is tartanak. „Európát nem lehet egy csapásra felépíteni, sem pusztán valamely közös szerkezet kialakításával integrálni. Konkrét megvalósításokra, de mindenekelőtt a tényleges szolidaritás megteremtésére van szükség” – olvasható a Schuman-nyilatkozatban. A portál szerint kiveszett a szolidaritás Európából mind egymás, mind a múlt iránt és német lutheránus politikusok (Von der Leyen mellett Angela Merkel német kancellár) terrorizálják és zaklatják a kisebb katolikus országokat, különösen azokat, amelyek a családi értékeket hangoztatják.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.