Már Németország keleti részét és Ausztriát is sújtják az áradások

Bajorország egyik járásában szükségállapotot rendeltek el a heves esőzések miatt.

Forrás: MTI, Deutsche Welle2021. 07. 18. 11:02
null
Erftstadt, 2021. július 17. Vízben elmerült autók az Észak-Rajna-Vesztfália tartományban fekvõ Erftstadtban 2021. július 17-én. Németországban a koblenzi rendõrség közlése szerint eddig 90 ember vesztette életét a természeti katasztrófában Rajna-vidék-Pfalz tartományban. Elõzõleg 43 halálos áldozatot jelentettek Észak-Rajna-Vesztfália tartományból. MTI/AP/Michael Probst Fotó: Michael Probst
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Százötven fölé emelkedett a németországi áradások halálos áldozatainak a száma – közölték a hatóságok vasárnap. A hét elején bekövetkezett heves esőzések eddig az ország nyugati részét érintették, jelenleg azonban már a keleti tartományokat, Szászországot és Bajorországot sem kímélik.

Eddig több mint százötven halálos áldozata van a németországi áradásoknak
Fotó: MTI/AP/Michael Probst

Az árvíz miatt szükségállapotot hirdettek Bajorország délkeleti részén, Berchtesgaden járás területén

– jelentette be a válságkezelés stábja szombat este.

Különösen nehéz a helyzet Berchtesgaden és Bischofswiesen településeken, ahol számos házat elöntött a víz, és a lakosoknak azt tanácsolták, hogy hagyják el az épületek alsó szintjeit, és ne menjenek az utcára. Becslések szerint a Traun és a Tiroler Achen folyók vízszintje vasárnap este meredeken emelkedhet. Csak a Berchtesgadener Ache folyóban a vízszint már 1,5 méterrel magasabb annál, mint amit előrejeleztek – számolt be róla az MTI.

A természeti katasztrófa ráadásul Németország keleti szomszédját, Ausztriát is elérte: szombat éjjel a német határhoz közeli Hallein városát elöntötte a víz.

– A heves esőzések és a viharok Ausztria-szerte több helyen is súlyos károkat okoznak

– írta Twitter-oldalán Sebastian Kurz osztrák kancellár.

A Nyugat-Európát sújtó áradásokat a Bernd nevű ciklon okozta, amely meleg és nedves levegőt szállított a térségbe, és sok helyütt napokig tartó esőzést okozott.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.