időjárás 17°C Vendel 2021. October 20.
logo

Óvodásokat érzékenyítenek a magukat nőnek képzelő férfiak + videó

Forrás: origo.hu
2021.07.29. 15:23
Óvodásokat érzékenyítenek a magukat nőnek képzelő férfiak + videó

Drag queen-propagandafilmet készített Kristina Budelis és Leandro Badalotti a 2020-as Tribeca filmfesztiválra. A filmben nőnek öltözött, erősen túlsminkelt férfiak, a baloldaliak által drag queenek nevezett LMBTQ-aktivisták olvasnak mesét óvodáskorú gyerekeknek az úgynevezett drag queen meseórán, egy brooklyni (New York) könyvtárban. A szülők többsége tiltakozik ez ellen, mindhiába – írja az Origó.

A helyi híradó közölte, hogy a könyvtárban szervezett meseóra kapcsán többen is tüntettek, mert a szülőket zavarja, hogy drag queenek olvasnak mesét. Az egyik tüntető elmondta, hogy

bent egy drag queen, egy nőnek öltözött férfi olvas fel gyerekeknek, de nem a Macskameséről, hanem a genderfluiditásról mesél.

https://youtu.be/ZwGo7J60Xdo

A drag queenek szerint ők az óvodáskorú gyerekek szemében amolyan életre kelt hercegnők és szuperhősök. Az egyik férfi elmondja, hogy

„a gyerekekben még nem rögzültek a társadalmi normák és elvárások sem, ezért szerinte nekik a genderfluiditás természetes dolog”.

A New York-i szülők többsége felháborítónak tartja az LMBTQ-aktivisták meseóráit, de van, aki erről másképp vélekedik. Egy queer (meghatározatlan genderidentitású – a szerk.) szülő például arról mesél, hogy nem volt baja a hetero dolgokkal, de belegondolt, milyen lenne mindez queer szemmel. Így találta ki a meseórát, amely végül a helyi könyvtárban meg is valósult.

A vallásos szervezetek közben perelnek, hogy leállítsák a könyvtári drag queen mesedélutánokat, ami szerintük alkotmányellenes.

A felolvasásokat tartó LMBTQ-aktivisták erre a következőképpen reagáltak a filmben: „A szélsőjobb megszégyeníti és fenyegeti a drag queen meseórát, de a királynők nem hagyják magukat megfélemlíteni”.

Részlet a videóból
Fotó: YouTube

Az egyik tüntető szülő szerint azonban nekik megvannak már a maguk jogai, de ahhoz nincs joguk, hogy az én adómból neveljék a gyerekeimet, megzavarják és felkavarják őket. Ezeket a gyerekeket félrenevelik.

„Nullától ötéves korig van a mesedélután hirdetve. Nullától ötig a genderfluiditásról!”

– mondja egy másik tüntető szülő.

A videóban látható drag queen ellenes tüntetés már a második New Yorkban, amelyet az elmúlt három évben rendeztek meg. Ugyanakkor

az LMBTQ tematikájú meseórák ellen lokális tüntetéseket is szoktak szervezni a felháborodott szülők.

A jobboldali média támadja a drag queen meseórákat, szerintük ezzel a normalitást és az alapvető emberi biológiát akarják lerombolni.

Az eredeti cikket ITT érheti el.

Kiemelt kép: YouTube/képernyőfotó

Ezek is érdekelhetik