időjárás 4°C Aida , Karolina 2023. február 2.
logo

Szijjártó: Nem szabad belenyúlni a tunéziai folyamatokba

Magyar Nemzet
Forrás: MTI
2021.08.01. 09:50
Szijjártó: Nem szabad belenyúlni a tunéziai folyamatokba

Nem szabad most külső nyomásgyakorlással belenyúlni a tunéziai folyamatokba, mert minden külső nyomásgyakorlás a helyzet destabilizálását okozhatja – írta szombaton közösségi oldalán a külgazdasági és külügyminiszter. Szijjártó Péter felidézte: az elmúlt napokban sok hír szólt arról, hogy Tunéziában az elnök felfüggesztette a parlamentet és leváltotta a miniszterelnököt.

– Nekünk, európaiaknak fontosak az észak-afrikai fejlemények, hiszen nem akarjuk, hogy újabb ország váljon az Európa felé irányuló, a szubszaharai térségből induló migrációs hullámok átjáróházává

– hangsúlyozta a miniszter.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Abdalláh bin Zajid Ál Nahajannal, az Egyesült Arab Emírségek külügyminiszterével
Fotó: Facebook/Szijjártó Péter

Hozzátette: Abdalláh bin Zajid Ál Nahajannal, az Egyesült Arab Emírségek külügyminiszterével szombat este arról beszélt telefonon, hogy nem szabad most külső nyomásgyakorlással belenyúlni a tunéziai folyamatokba, mert minden külső nyomásgyakorlás a helyzet destabilizálását okozhatja.

– Nekünk itt, Európában az az érdekünk, hogy ne induljanak meg újabb migrációs hullámok a Földközi-tengeren keresztül

– szögezte le Szijjártó Péter.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.