Rekordot ért el a La Manche csatornán keresztül érkező migránsok száma

Idén legkevesebb 14 400 illegális bevándorló érkezett az Egyesült Királyságba.

Forrás: MTI2021. 09. 14. 7:23
Calais, 2015. augusztus 4. Francia rendõrök eritreai bevándorlókat kísérnek a Londont Párizzsal a La Manche csatorna alatt összekötõ Csatorna-alagúthoz vezetõ autópálya mellett a franciaországi Calais közelében 2015. augusztus 3-án. Legalább 1700 migráns próbált meg átjutni Franciaországból Nagy-Britanniába a Csatorna-alagúton az augusztus 3-ra virradó éjszaka. (MTI/EPA/Etienne Laurent) Fotó: ETIENNE LAURENT
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Heti rekordot ért el a La Manche csatornán keresztül Nagy-Britanniába érkező migránsok száma szeptember 3. és 10. között – közölte a PA brit hírügynökség hatósági adatokra hivatkozva.

Az említett időszakban 1959 menedékkérő érte el az angol partokat kis ladikokkal.

Idén ezzel legkevesebb 14 400 illegális bevándorló érkezett az Egyesült Királyságba. Ez hatezerrel több, mint tavaly egész évben. Az átkeléseket mindenekelőtt a kedvező időjárási viszonyok segítik.

A La Manche csatornán 2018 vége óta emelkedik azoknak az illegális bevándorlóknak a száma, akik a veszélyek ellenére ezen az útvonalon próbálják meg elérni a brit partokat.

Borítókép: bevándorlókat kísérnek a Londont Párizzsal a La Manche csatorna alatt összekötő Csatorna-alagúthoz vezető autópálya mellett (MTI/EPA/Etienne Laurent)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.