Volt amerikai házelnök: Mitt Romney Soros embere

Soros alapkezelője idén kezdett nagyarányú bevásárlásba, az alap nyeresége óráról órára növekszik, hiszen a pénzét egyelőre nem vonta ki a Pelotonból.

Forrás: Tűzfalcsoport2021. 09. 20. 11:35
ROMNEY, Mitt
Provo, 2018. februr 17. Mitt Romney volt amerikai republiknus elnkjellt beszl a Utah llambeli Provban tartott kampnyrendezvnyen 2018. februr 16-n, ahol bejelentette, hogy szentorjelltknt indul az szi flids vlasztson. Romney a visszavonul Orrin Hatch szentor szkrt szll versenybe. (MTI/EPA/George Frey) Fotó: GEORGE FREY
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mint ahogyan arról korábban a Tűzfalcsoport beszámolt, a Barron’s, az Egyesült Államok egyik vezető gazdasági lapja szúrta ki a tőzsdefelügyelet honlapján, hogy egy 2020. március 6-i jelentés szerint a Soros Fund Management részesedése 2,7 millió A osztályú részvénnyel meghaladta az 5 százalékot a beltéri sporteszközeiről, különösen a fitneszkerékpárjairól ismert Peloton Interactive Inc.-ben. Soros alapkezelője idén kezdett nagyarányú bevásárlásba, a tavalyi év végén még mindössze 281 ezer Peloton-papírja volt, az alap nyeresége óráról órára növekszik, hiszen a pénzét egyelőre nem vonta ki a Pelotonból – olvasható a Tűzfalcsoport cikkében.

A koronavírus eddigi legnagyobb Wall Street-i nyertese viszont alighanem Bill Ackman, Soros György egykori üzlettársa. Ackman a tél folyamán, amikor sokan még alábecsülték a Covid–19 gazdasági hatásait, 27 millió dollár értékben vásárolt különböző biztosítási csomagokat, úgynevezett CDS-eket (Credit Default Swap). Vagyis az amerikai és a világgazdaság „ellen fogadott”, és ezzel több mint 2,7 milliárd dollárt keresett.

A konzervatív American Thinker ennek apropóján bővebb portrét közölt Ackmanről, kiemelve, hogy a legutóbbi négy választáson a Demokrata Párt bőkezű támogatója volt, de kisebb adományokkal a fanyalgó republikánusok, például Mitt Romney és John McCain kampányait is megsegítette. 

Newt Gingrich republikánus elnökjelölt ennél is tovább ment, és a 2012-es kampányban így fogalmazott: 

Nem hiszem, hogy a republikánus párt George Soros által futtatott jelöltet akar jelölni, úgy gondolom, hogy olyan jelöltet szeretnénk, aki adófizető és a Függetlenségi Nyilatkozatban hívő amerikaiakat képviseli, nem pedig olyat, aki egyértelműen az amerikai eszmény ellen van. 

Mitt Romney szenátor, a Grand Old Party  (Republikánus Párt) tagja szinte mindenkit megdöbbentett, amikor a republikánusok között egyetlenként,  Donald Trump elnök elítélésére szavazott a demokraták által indított felelősségre vonási (impeachment) eljárásban – írja a Tűzfalcsoport.

Az első, a „hatalommal való visszaélésről” szóló vádpontban 52 republikánus szavazott az elnök felmentésére, ám Romney csatlakozott a 47 demokrata szenátorhoz, és az elnök elítélését támogatta.

Időközben napvilágot látott egy pénzügyi jelentés, amely magyarázatot nyújthat rá, és felfedheti, hogy Romney miért szavazott az elnök ellen. Az OpenSecrets.org szerint Romney 17 500 dollárt kapott a Soros Fund Managementtől, amely egy, a baloldali milliárdos Soros György által alapított szervezet. Romney bekerült a húsz legfontosabb politikus közé, akik ettől a szervezettől a legnagyobb támogatásokat kapják; szerepel közöttük Barack Obama, az Egyesült Államok volt elnöke, Chuck Schumer szenátor, Hillary Clinton volt elnökjelölt, John Kerry és még sokan mások.

Az a hír, hogy Romney nagy pénzeket fogadott el Sorostól, nem fog sokakat meglepni, mivel az utóbbi időben a saját szövetségesei is „piti”-nek (pénzsóvárnak) minősítették, korábban pedig rendszeresen azzal bírálták, hogy a gazdagok jelöltje, aki nem törődik a szegény választókkal.

Romney sikertelen, 2012-es elnökválasztási kampányának volt szóvivője azt állítja, hogy a szenátort a szavazáskor a „keserűség és féltékenység motiválta”, miszerint Trump bűnös bizonyos kérdésekben a felelősségre vonási eljárás során. Rick Gorka, aki jelenleg a Republikánus Nemzeti Bizottság (RNC) kommunikációs igazgatója, a Twitteren elmondta, hogy Romney csak azért keserű és csalódott, mert Trump elvégezte azt, amit ő  többször is elmulasztott. 

Szomorú, hogy Mitt nem vonta le a tanulságokat a 2012-es eseményekből. Most elárulta pártját és több millió szavazót is

 – jelentette ki a pártigazgató.

Az eredeti cikk IDE kattintva érhető el.

Borítókép: Mitt Romney volt amerikai republikánus elnökjelölt beszél a Utah állambeli Provóban tartott kampányrendezvényen. Fotó: MTI/EPA/George Frey

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.