időjárás 7°C Stefánia 2021. November 28.
logo

A brit kormányfő a meggyilkolt parlamenti képviselőre emlékezett

Magyar Nemzet
Forrás: MTI
2021.10.16. 13:11 2021.10.16. 13:38
A brit kormányfő a meggyilkolt parlamenti képviselőre emlékezett

Az emlékezés virágait helyezte el szombaton Boris Johnson brit kormányfő az előző nap meggyilkolt parlamenti képviselő választókörzetében.

A miniszterelnökkel együtt virágot helyezett el a gyilkosság helyszínén Priti Patel belügyminiszter és Keir Starmer, az ellenzéki Munkáspárt vezetője is. A kormányfő és az ellenzék vezére egymás mellett állva hajtott fejet Leigh-on-Sea délkelet-angliai városkában, ahol a 69 éves konzervatív párti parlamenti képviselőt, David Amesst megölték.

Boris Johnson mikroblogján is megemlékezett a képviselőről.

   

Az ötgyermekes férfival, aki 28 évig volt parlamenti képviselő, pénteken napközben a fogadóóráján végzett egy 25 éves brit állampolgár, akit elfogott a rendőrség, és akiről közölték, hogy iszlám szélsőséges, és a gyanú szerint magányos merénylő volt. A belügyminiszter közölte, hogy felülvizsgálják a választott politikai tisztséget viselők biztonságát.

Minden intézkedést meg kell hozni a parlamenti képviselők biztonsága érdekében, hogy végezhessék a választott tisztségviselőként rájuk háruló feladatokat

– jelentette ki Priti Patel.

Londonban, a parlamentnek helyet adó Westminsterben fegyveres rendőrök járőröznek. Ugyanakkor a brit parlament képviselőit a saját választókerületükben lényegében semmilyen különösebb biztonsági intézkedés nem védi.

Borítókép: A brit parlament által közreadott kép David Amess brit konzervatív képviselőről

Fotó: MTI/AP/Brit parlament/Chris McAndrew