időjárás -3°C Piroska 2022. January 18.
logo

Ki lesz a hét emírség első szépségkirálynője?

László Dávid
2021.10.27. 07:30 2021.11.05. 23:35
Ki lesz a hét emírség első szépségkirálynője?

Hatalmas a felhajtás az Egyesült Arab Emírségekben, ugyanis először az ország történetében, novemberben Miss Universe szépségversenyt rendeznek. Hogy addig is legyen izgulnivaló, a harminc, döntőbe került hölgyet több körben, hajukat takaró, de arcukat szabadon hagyó díszes ruhákban mutatják be a nagyközönségnek. 

A verseny iránt óriási az érdeklődés, olyannyira, hogy az internetes regisztráció első perceiben a szépségverseny honlapja összeomlott, nem bírta a terhelést. 

Végül több mint 12 ezren jelentkeztek a megméretésre, amelyen minden 18 és 28 év közötti, az Egyesült Arab Emírségekben élő nő indulhatott. Közülük szűkítették a kört aztán háromszáz, majd újabb személyes interjúk után harminc főre. – Remegek. Annyira izgatott vagyok, hogy bejelenthetem, én vagyok az egyik első nő az emírségekből, aki bejutott a legjobb harminc közé a legelső Miss Universe-en – lelkendezett a közösségi médiában Amíra Al-Avadhi modell. 

A hét emírség szépségkirálynője decemberben pedig már a Miss Universe izraeli nemzetközi döntőjében képviselheti hazáját. Ez ugyancsak történelmi eseménynek számít, hiszen Abu-Dzabi csak 2020-ban rendezte a diplomáciai kapcsolatokat a zsidó állammal.

Hogy lehetséges, hogy egy iszlám országban szépségversenyt rendeznek? – merülhet fel sokakban a kérdés. Ahogyan az már a szolidabb bemutatkozó képekből is kitűnik, a lebonyolítást kissé megváltoztatták, 

az „Egyesült Arab Emírségek kultúrájával összhangban” például kimarad a fürdőruhás felvonulás. 

Az országban a nőknek egyébként sem kötelező az egész testet eltakaró ruha, vagy akár a fejkendő, bár a helyiek között megszokott a viselet, és nem feltétlenül nézik jó szemmel a túl ledéren öltözött turistákat. Viszont az Egyesült Arab Emírségekben, de az egész térségben is virágzik a szépségipar. A hölgyek gyakran erős sminkkel hangsúlyozzák a fejkendő alól kilátszó arcukat, egy tavalyi becslés szerint az ország világviszonylatban is kilencedik helyen áll a lakosságarányosan szépségápolásra fordított összegek tekintetében. Dubajt pedig gyakorta hívják a „Közel-Kelet Beverly Hillsének”, miután a régióban itt végzik el a legtöbb plasztikai műtétet.