időjárás 17°C Medárd 2023. június 8.
logo

Megérkezett Magyarországra Marine Le Pen

Magyar Nemzet
2021.10.25. 19:32 2021.10.25. 19:42
Megérkezett Magyarországra Marine Le Pen

Twitter-bejegyzésének tanúsága szerint már meg is érkezett Magyarországra Marine Le Pen, a jobboldali francia Nemzeti Tömörülés párt elnöke. 

Mint arról korábban hírt adtunk, Orbán Viktor miniszterelnök kedden Budapesten, a karmelita kolostorban fogadja a politiust. Havasi Bertalan, a kormányfő sajtófőnöke korábban arról is tájékoztatott, a találkozó után, amelyen részt vesz Novák Katalin, a Fidesz külügyekért felelős alelnöke is, Orbán Viktor és Marine Le Pen sajtónyilatkozatot tesznek.

A megbeszélésen szó lesz többek között az erős nemzetállamokra épülő Európai Unió koncepciójáról és jövőjéről, a migrációs válságról, valamint a több demokratikus jobboldali párt által nyáron elindított európai mozgalom további megerősítéséről.

Egy múlt pénteken készült közvélemény-kutatás szerint egyébként a jelenlegi francia államfőre a választópolgárok 24 százaléka, a bevándorlásellenes Éric Zemmourra pedig 16 százalék szavazna, ha most tartanák az elnökválasztás első fordulóját. 

A 2022-es választás előtt fél évvel megjelent felmérés alapján a Nemzeti Tömörülés elnökjelöltje, Marine Le Pen 15 százalékos támogatottsággal szorosan követi jobboldali riválisát. 

Nemrégiben Éric Zemmour is Magyarországon járt, a vele készült interjúnkat itt olvashatják.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.