A CNN-es riporter meggyalázta a holokauszt emlékét

Christiane Amanpour a kristályéjszaka emlékét egy „olcsó főcímért és politikai agendáért” használta ki.

Forrás: Tűzfalcsoport2021. 11. 15. 11:38
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tavaly novemberben a CNN iráni–brit származású műsorvezetője finoman szólva elragadtatta magát, a Donald Trump iránt érzett gyűlöletétől fűtve ugyanis olyan párhuzamot vont, amely hatalmas felháborodást keltett – írja a Tűzfalcsoport.

A Christiane Amanpour műsorában azt mondta, hogy a kristályéjszaka

a nácik figyelmeztető lövése volt emberi civilizációnk íján, amely népirtáshoz vezetett, és az égő könyvek tornyában a tények, a tudás, a történelem és a bizonyítékok elleni támadáshoz vezetett.

Ezt követően hozzátette: „Miután négy évvel ezelőtt Donald Trump ugyanezen értékek elleni modernkori támadást hajtott végre, a Biden–Harris-csapat ígéretet tesz arra, hogy visszatérünk a normális kerékvágásba.”

A kristályéjszaka, más néven a törött üvegek éjszakája a nácik által 1938. november 9-ről 10-re virradóan Németországban és Ausztriában vezetett erőszakos pogrom volt a zsidó közösség ellen. Zsidó otthonokat és üzleteket rongáltak meg, zsinagógákat támadtak meg, és ezreket küldtek koncentrációs táborokba, ami a holokauszt kezdetét jelentette – írja a blog.

A CNN műsorvezetőjének kijelentése kapcsán akkor Izrael diaszpóraügyi minisztere, Omer Yankelevitch azt mondta, hogy a CNN-nek

partnerként kellene részt vennie az antiszemitizmus elleni globális küzdelemben, nem pedig szítani a tüzet.

Hozzátette, hogy a műsorvezető a holokauszt emlékét kihasználta egy „olcsó főcímért és politikai agendáért”.

Christiane Amanpour a magyar nézőközönség számára sem ismeretlen. Az újságíró többször készített interjút Szijjártó Péter külügyminiszterrel, amelyek mindegyike emlékezetes, de kiemelkedik közülük a koronavírus-járvány első hulláma alatti. Ekkor ugyanis Amanpour azt az álhírt kezdte mantrázni, miszerint a kormány felfüggesztette a parlament működését. A külügyminiszter jelezte, hogy éppen most adott számot az Országgyűlés tagjainak az általa végzett munkáról, így a CNN műsorvezetője lebőgött– olvasható az oldal cikkében.

A műsorvezető neve onnan is ismerős lehet sokaknak, hogy ő készítette Márki-Zay Péterrel azt a PR-jellegű (tehát erősen részrehajló, az objektív igazsággal köszönőviszonyt sem ápoló) interjút, amelyet néhány héttel ezelőtt sugárzott a CNN.

A teljes írás ITT olvasható el.

Borítókép: Christiane Amanpour és Márki-Zay Péter a CNN műsorán (Forrás: YouTube/Szilárd Maron)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.