A migránsok halála miatti fájdalmának adott hangot Ferenc pápa

A katolikus egyházfő kérte a hívőket, hogy imádkozzanak a szenvedéseik miatt.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2021. 11. 28. 16:00
FERENC ppa
Vatiknvros, 2021. november 28. Ferenc ppa hagyomnyos vasrnapi rangyala (Angelus) imdsgot mond vatikni lakosztlynak a Szent Pter trre nz ablakbl 2021. november 28-n, advent els vasrnapjn. MTI/AP/Gregorio Borgia Fotó: Gregorio Borgia
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Fájdalmának és gyászának adott hangot a La Manche csatornán és a Földközi-tengeren átkelő, a lengyel–belarusz határon várakozó migránsok halála és szenvedése miatt Ferenc pápa vasárnapi Úrangyala imájában. Arra kérte a Szent Péter téren egybegyűlt hívőket, hogy imádkozzanak a migránsokért és szenvedéseik miatt.

Gondoljuk csak el, hány migráns van kitéve ezeknek a súlyos veszélyeknek ezekben a napokban. Hányan vesztették életüket határainkon

− mondta a katolikus egyházfő.

A helyzetükről érkező hírek hallatán fájdalmat érzek.  A La Manche csatornán életüket vesztettek miatt, a belarusz határnál lévők miatt, akik között sok a gyermek. Azok miatt, akik belefulladtak a Földközi-tengerbe. Mekkora bánat rájuk gondolni. Sok migráns számára sírrá változott a tenger, amelyen egy jobb élet reményében akartak átkelni

− hangoztatta. Felszólította a nemzetközi szervezeteket, hogy álljanak ki a migránsok jogaiért, és megköszönte a katolikus intézményeknek, köztük a Caritasnak a legelesettebbek iránti elkötelezettségüket.

Szerdán legalább 27 ember, köztük hét nő és három gyermek a tengerbe fulladt, miközben gumicsónakokkal próbáltak átkelni a Doveri-szoroson Franciaországból Angliába. Mintegy kétszáz migránst vettek fel szombat este az olasz parti őrség hajói Calabria partjainál a Jón-tengeren. Az ENSZ becslései szerint idén mintegy 1600 ember halt meg vagy tűnt el a Földközi-tengeren illegális átkelés során.

Borítókép: Ferenc pápa hagyományos vasárnapi Úrangyala (Angelus) imádságot mond vatikáni lakosztályának a Szent Péter térre néző ablakából 2021. november 28-án, advent első vasárnapján (Fotó: MTI/AP/Gregorio Borgia)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.