Macron szolidaritását fejezte ki a lengyel miniszterelnöknek

A francia elnök közölte, továbbra is nyomás alatt kívánja tartani a belarusz vezetést a migránsválság miatt.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2021. 11. 24. 16:30
Mateusz Morawiecki lengyel miniszterelnök és Emmanuel Macron francia elnök Párizsban 2021. november 24-én. Fotó: KRYSTIAN MAJ +48669574000 Forrás: Facebook.com/MorawieckiPL
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szolidaritásáról biztosította Emmanuel Macron Lengyelországot a keleti határán kialakult migrációs helyzet miatt. A francia államfő szerdán fogadta hivatalában Mateusz Morawiecki lengyel miniszterelnököt – közölte a francia elnöki hivatal.

A köztársasági elnök megerősítette hazája szolidaritását Lengyelországgal a keleti határán kialakult destabilizáció miatt

– olvasható az Élysée-palota közleményében.

Emmanuel Macron emlékeztetett arra, hogy „Franciaország kész a helyszínen támogatást nyújtani mindannyiunk biztonságának érdekében, és sürgősnek tartja az ENSZ Menekültügyi Főbiztossága (UNHCR) közreműködésének megerősítését a határon tapasztalható humanitárius problémák orvoslására”. A közlemény szerint a francia elnök megerősítette, hogy európai partnereivel együtt továbbra is nyomás alatt kívánja tartani Aljakszandr Lukasenka belarusz elnököt annak érdekében, hogy fejezze be a migránsok felhasználását politikai célokra. Emmanuel Macron a tájékoztatás szerint annak érdekében is szót emelt lengyel kollégájánál, hogy a határ lengyel oldaláról a média szabadon tudósíthasson. Az Élysée-palota szerint a két ország vezetője „a jogállamiság lengyelországi helyzetéről is egyeztetett”. „A köztársasági elnök emlékeztetett az aggodalmaira e kérdésben, és arra kérte a lengyel kormányt, hogy találjon olyan megoldást, amely óvja az Európai Unió alapértékeit” – áll a közleményben.

Borítókép: Mateusz Morawiecki lengyel miniszterelnök és Emmanuel Macron francia elnök Párizsban 2021. november 24-én (Fotó: Facebook.com/MorawieckiPL)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.