Portugál ENSZ-katonák gyanúsíthatók, hogy részt vettek egy afrikai csempészhálózatban

Portugál ENSZ-katonák gyanúsíthatók, hogy részt vettek egy afrikai bűnszövetkezetben, amely gyémántot, kábítószert és aranyat csempészett Európába – tájékoztatott nyilatkozatában a portugál hadsereg főparancsnoksága.

Forrás: MTI2021. 11. 08. 17:54
Földközi-tenger, 2021. október 20. Migránsok az Európába igyekvõ illegális bevándorlók szállítására szakosodott holland bejegyzésû Sea Watch 3 hajón, amely Málta kutatási és mentési övezetében várakozik 2021. október 19-én. Az elõzõ két nap a hajó 412 migránst vett fedélzetére hét csónakból, és most engedélyre vár, hogy egy biztonságos kikötõbe vihesse õket. MTI/AP/Valeria Mongelli Fotó: Valeria Mongelli Forrás: MTI/AP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Portugáliában a rendőrség hétfőn országszerte mintegy száz épületet – javarészt lakóházat – kutatott át és kiadott tíz elfogató parancsot, miután értesülést kapott a csempészet gyanújáról. A közlemény szerint az országos razziában több mint 300 rendőr vett részt egy – a hivatalos megfogalmazás szerint – „nemzetközi kapcsolatokkal rendelkező bűnügyi hálózat” felgöngyölítésének céljával.

A feltételezés szerint a portugál kéksisakosok katonai teherszállító repülőgépeken juttatták a Közép-afrikai Köztársaságból Európába a csempészárut.

Az utóbbi években több száz portugál elitalakulatos – köztük ejtőernyős, kommandós – állomásozott az afrikai országban az ENSZ békefenntartó erőinek részeként.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/AP/Valeria Mongelli)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.