A migráció is oka a közbiztonság romlásának

Olyan súlyos mértéket öltött a szervezett bűnözés és a lőfegyverekkel való erőszak, hogy ez vált a svéd rendfenntartó szervek és a társadalom egyik fő kihívásává – mondta az országos rendőrfőkapitány.

Forrás: V4NA Hírügynökség2022. 01. 17. 8:47
Malmö, 2016. január 28. A 2016. január 28-án közreadott képen egy svéd rendõr felügyeli az újonnan érkezett menedékkérõk vonulását a malmöi Hyllie pályaudvar elõtt 2015. december 19-én. A svéd hatóságok 2016. január 27-én bejelentették, hogy mintegy 80 ezer olyan menedékkérõ kitoloncolását tervezik, akiknek a menedékjog iránti kérelmét az elõzõ évben elutasították. (MTI/EPA/TT/Johan Nilsson) Fotó: JOHAN NILSSON
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Svédország országos rendőrfőkapitánya, Anders Thornberg szerint az elmúlt években a bűnözés fokozódása és a közbiztonság romlása különböző tényezőknek köszönhető, amelyek közül az egyik a migráció. Thornberg rendkívül súlyosnak minősítette a kialakult helyzetet – számolt be róla a V4NA Hírügynökség.

A rendőrfőkapitány a Folk och Försvar rendezvényen arról beszélt, hogy Svédországot folyamatosan bűnbandák szorongatják, amelyeket hagytak megerősödni, és ezeknek a csoportoknak bizonyos esetekben sikerült beszivárogniuk a hatóságokhoz, illetve más intézmények rendszerébe.

„2020-ban és 2021-ben közel száz embert lőttek agyon hazánkban. Tegnap lelőttek egy másik embert is. Olyan súlyos mértéket öltött a szervezett bűnözés és a lőfegyverekkel való erőszak, hogy ez vált a svéd rendfenntartó szervek és a társadalom egyik fő kihívásává”, mondta az országos rendőrfőkapitány az Emberek és Védelem című biztonsági konferencián.

Thornberg a kábítószerek iránti megnövekedett keresletet, a technológiai fejlődést, a migrációt és az integráció hiányát is kiemelte mint a közbiztonság problémájának okozóit.

A helyzet mára rendkívül súlyossá vált

tette hozzá Anders Thornberg, aki a rend visszaállítása és a bandákkal való hatékony harc érdekében több változtatást is szorgalmaz a rendőrségen belül.

Svédország 61 veszélyeztetett zónájában meg kell erősíteni és éjjel-nappal lehetővé kell tenni a szociális szolgáltatások elérését, hatékonyabbá kell tenni a bűnözők vagyonának elkobzását, súlyosabban kell büntetni a szervezett bűnözésben való részvételt, és elő kell segíteni az információk hatékonyabb megosztását a rendőrséggel.

A rendőrfőnök továbbá úgy véli, hogy a rendőrségnek nem kellene elmebeteg és ittas emberek gondját viselnie, és rámutat, hogy a rendőrségnek tavaly 24 ezer öngyilkossági riasztáshoz kellett kivonulnia.

Az eredeti cikk IDE kattintva érhető el.

Borítókép: A 2016. január 28-án közreadott képen egy svéd rendőr felügyeli az újonnan érkezett menedékkérők vonulását a malmöi Hyllie pályaudvar előtt 2015. december 19-én. A svéd hatóságok 2016. január 27-én bejelentették, hogy mintegy nyolcvanezer olyan menedékkérő kitoloncolását tervezik, akiknek a menedékjog iránti kérelmét az előző évben elutasították. (Fotó: MTI/EPA/TT/Johan Nilsson)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.