Hölvényi: Változásra van szükség az európai Afrika-politikában

A KDNP európai parlamenti képviselője szerint a fejlesztéspolitika az elmúlt harminc évben a baloldali és liberális politikai erők fogságába esett.

Magyar Nemzet
2022. 01. 13. 12:19
HÖLVÉNYI György
Strasbourg, 2019. július 16. Hölvényi György, a FIDESZ-KDNP képviselője az Európai Parlament (EP) plenáris ülésén Strasbourgban 2019. július 16-án. MTI/Koszticsák Szilárd Fotó: Koszticsák Szilárd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Afrikának partnerségre, nem kioktatásra van szüksége

 – jelentette ki Hölvényi György, a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) európai parlamenti (EP) képviselője a Magyar Nemzetnek is eljuttatott közleményében csütörtökön. A politikus európai parlamenti frakciója, az Európai Néppárt (EPP) szerdán tartott meghallgatást a témában. Erről szólva a KDNP képviselője elmondta: az Afrika-politikában szükséges változáshoz elengedhetetlen egy karakteres jobboldali, kereszténydemokrata állásfoglalás.

Hölvényi szerint a frakció rövidesen elfogadja az új Afrika-politikájáról szóló állásfoglalását, amely – szavai szerint – meghatározó jelentőségű lesz a következő évekre. Kijelentette: a fejlesztéspolitika az elmúlt harminc évben a baloldali és liberális politikai erők fogságába esett. Az Európai Néppárt készülő állásfoglalásában azonban jóval karakteresebben igyekszik meghatározni a pozícióját. 

Magyarországon már felismertük, hogy a migráció nem megoldás. Ehelyett a lehetőségekhez mérten arra kell törekednünk, hogy helyben nyújtsunk segítséget, közvetlenül a szükséget szenvedőknek

 – fogalmazott. A kereszténydemokrata politikus kiemelte: minden lehetséges eszközzel segíteni kell az embereket, hogy a szülőföldjükön boldogulhassanak, és ne kényszerüljenek elvándorlásra. Rámutatott, ehhez a béke és a biztonság megteremtése mellett az oktatás és a gazdasági partnerség a legfőbb eszköz.

A néppárti EP-frakció várhatóan a február 17–18. között tervezett EU–Afrika Unió csúcstalálkozót megelőzően hozza nyilvánosságra az Afrika-politikáját évekre meghatározó állásfoglalását. 

Borítókép: Hölvényi György európai parlamenti képviselő (Forrás: EP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.