Lapozó: Egyre több koronavírussal fertőzött újszülött szorul orvosi ellátásra Olaszországban

Az egyszülős háztartások a havi bevételük felét is kifizethetik energiaszámlákra Nagy-Britanniában · Folytatódnak az olasz tartományok kormányzói ellen elkövetett halálos fenyegetések · Idén már tizennyolc francia rendőrkapitányságot fenyegettek meg a védettségi igazolványok ellenőrzése miatt.

Forrás: Mediaworks-Hírcentrum2022. 01. 18. 18:30
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az egyszülős háztartások a havi bevételük felét is kifizethetik energiaszámlákra Nagy-Britanniában

Egy nagy-britanniai segélyszervezet, a Joseph Rowntree Foundation figyelmeztetést adott ki: a szigetországban élő egyszülős és alacsony jövedelmű családok hamarosan kilátástalan helyzetbe kerülhetnek, ugyanis az energiaárak további növekedésével ezek a háztartások bevételeiknek akár 54 százalékát is az energiaszükségletekre fizethetik majd ki. A drágább villany- és gázszámlák pedig éppen a rászoruló csoportokra rónak aránytalanul nagy terheket.

A segélyszervezet elemzése szerint a mindössze átlagosan alacsony jövedelmű – például kétszülős, de kis keresetű – családok helyzete sem rózsás, mert ők a bevételük legalább 18 százalékát költik energiaszámlákra. A közepes jövedelemmel rendelkező családoknál az energiára fordítandó rezsiköltség mindössze hat százalékot ér el. Egy másik szervezet, a Resolution Foundation által készített elemzés szerint a brit családok általában a költségvetésük tíz százalékát meghaladó energiaszámlák esetén kerülnek nehéz anyagi helyzetbe, ezért a tartósan 18 és 54 százalékos kiadások súlyos következményekkel járhatnak az egyszülős és egyéb okból alacsony jövedelmű brit háztartások életében.

Forrás: news.sky.com

Folytatódnak az olasz tartományok kormányzói ellen elkövetett halálos fenyegetések

Massimiliano Fedriga, Friuli-Venezia Giulia kormányzója került a no vax, vagyis a vakcinaellenes mozgalmak gyűlöletének célkeresztjébe. Udine közelében, egy bevásárlóközpont falára hosszan felfestve találták a megfélemlítő feliratot: „Fedriga a Liga és Friuli félrevezetője, pusztulnod kell!”

Az egészségügyi vészhelyzet alatt több alkalommal érte halálos fenyegetés a tartomány kormányzóját, hosszabb-rövidebb időre biztonsági őrök védték testi épségét. Több politikus is szolidaritásáról biztosította a kormányzót, elfogadhatatlannak nevezték a gyűlölet elharapózását. – Az ehhez hasonló gyáva megfélemlítések méltatlanok és megengedhetetlenek egy civilizált, demokratikus országban – hangsúlyozzák a politikusok. A közelmúltban orvosszakértőket és virológusokat, valamint a sajtó munkatársait is több alkalommal fenyegették meg névtelenül a zöldkártyát és a vakcinát elutasító mozgalmak tagjai.

Forrás: ilgiornale.it

Idén már tizennyolc francia rendőrkapitányságot fenyegettek meg a védettségi igazolványok ellenőrzése miatt

Az Europe 1 rádió beszámolója szerint 2022 eleje óta már tizennyolc franciaországi rendőrőrs kapott e-mailen fenyegetést azért, mert a francia rendőröknek is kötelessége ellenőrizni a védettségi – január 17-től pedig oltási – igazolványokat.

A fenyegetők kilátásba helyezik, hogy ha az ellenőrzések tovább folytatódnak, akkor annak akár fegyveres megtorlás is lehet a vége. „Több emberből álló csoport vagyunk, amely megfelelő eszközökkel rendelkezik ahhoz, hogy igazságot szolgáltasson. Márpedig tétovázás nélkül, eltökélten, felkészülten fogunk fellépni, és ha kell, tüzet nyitni. A kormány politikáját támogató és kiszolgáló testületek egyesével kerülnek majd a célkeresztbe. Önök ugyanis nem ártatlan szolgálói a rendszernek, hanem a szabadságunkat lábbal tipró szervezetek és egy elnyomó kormány csatlósai” – állt az egyik üzenetben, amelyet egy időben több rendőrkapitányságnak is elküldtek a szerzők.

Január elején a Párizs környéki települések és régiók kapták meg elsőként a fenyegetéseket, majd január közepén az érintett kapitányságok köre és körzete is kibővült. A francia fővárostól északnyugatra található Yvelines megye rendőreit arra is figyelmeztették, hogy az igazolványok ellenőrzése közben éri majd őket a támadás.

Forrás: europe1.fr

Egyre több koronavírussal fertőzött újszülött szorul orvosi ellátásra Olaszországban

A helyzet egy korábban nem tapasztalt súlyosbodást mutat. A római Bambin Gesù gyermekkorház főorvosa drámai állapotokról számolt be a sajtó munkatársainak. – Jelenleg 67, ötévesnél fiatalabb gyermeket ápolunk, öt gyereknél elkerülhetetlen volt az intenzív terápia alkalmazása. Soha korábban nem volt példa ilyen nagyarányú megbetegedésre. A vészhelyzet óta ez a legkritikusabb időszak – nyilatkozza a sajtónak Andrea Campana, a gyermekkórház Covid-osztályának felelőse.

Az intenzív ápolásra szorulók között egy pár napos csecsemő is van. Az édesanya nem vette fel a védőoltást, egészségügyi okokból. Egy hónapja még serdülőkorú fiatalok töltötték meg a gyermekkorház Covid-osztályát, most pár hónapos gyermekek. A helyzet kezelése nem könnyű, mivel túl kicsik, sokuk egyedül van. Óriási türelemre, kiemelt törődésre és figyelemre van szükségük. Csak a vírusmentes szülők léphetnek a kórházba, akik egy üvegfalon keresztül láthatják gyermekeiket. Nem ritka, hogy a frusztrációtól és a kimerültségtől megfáradt orvosok a kórházi folyósok sarkában meghúzódva sírnak.

Forrás: ilmessaggero.it

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.