Orbán Viktor: Békés megoldásra van szükség Ukrajna kapcsán

A magyar kormányfő a konzervatív pártvezetők madridi csúcstalálkozóját követően beszélt az ukrán válságról.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2022. 01. 29. 17:43
ORBÁN Viktor
Orbán Viktor Madridban Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Orbán Viktor miniszterelnök a konzervatív pártvezetők január 28–29. között Madridban rendezett csúcstalálkozóján szombaton hangsúlyozta, hogy az ukrán–orosz konfliktus deeszkalációjára és békés megoldására van szükség.

A magyar kormányfő a rendezvényt követően újságíróknak kifejtette: a találkozón a lengyel és a magyar politikusok hangsúlyozták a találkozón részt vevő pártvezetőknek, hogy bár az ukrán–orosz határon zajló események nincsenek közvetlen hatással azokra, akik Madridban élnek, „de számunkra, akik Közép-Európában élünk, ez nagyon fontos kérdés”.

Orbán Viktor elmondta: a csúcstalálkozó minden résztvevőjét arra kérte, hogy a békés megoldás és a konfliktus deeszkalációja mellett foglaljon állást.

Orbán Viktor ennek kapcsán hozzátette, hogy egy új európai biztonsági rendszer fontos kérdés, de ennek kialakításában az európaiaknak valamilyen formában mindenképpen részt kell venniük.

A magyar miniszterelnök leszögezte, hogy a brüsszeli klímapolitika kudarcot vallott. 

Úgy vélte, az az elképzelés, hogy az éghajlat megóvása érdekében fel kell emelni az energiaárakat, észszerűtlennek bizonyult.

Hangsúlyozta, hogy Magyarország nem követi ezt a politikát, és leszögezte, meg kell akadályozni azt a brüsszeli tervet, hogy új adókat vessenek ki a gépkocsi- és a lakástulajdonosokra.

Borítókép: Orbán Viktor Madridban (Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.