Orbán Viktor: Megbukott Brüsszel klímapolitikája + videó

A miniszterelnök Facebook-oldalán tett közzé videót a jobboldali vezetők madridi találkozójáról.

Magyar Nemzet
Forrás: Facebook2022. 01. 29. 14:37
ORBÁN Viktor
Orbán Viktor Madridban Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Ma leginkább a magas energiaárak kérdése foglalkoztatja és gyötri egész Európát. A magas energiaárakat az eredményezte, hogy Brüsszel elhibázta a klímapolitikát. Arra a gondolatra épített, hogy ha felemeljük az energia árát, akkor az segít a klímavédekezésben. Ez a gondolat megbukott – közölte Orbán Viktor miniszterelnök abban a videóban, amelyet szombat délután tett közzé Facebook-oldalán. A kormányfő szerint az energiaárak növelése tönkreteszi a családokat, családok millióit, és tönkretesz egész nemzetgazdaságokat. – Ezt a politikát meg kell állítani. Magyarországon ugyan a családokat védi a rezsicsökkentés, de a fenyegetés állandó, hiszen Brüsszel újabb és újabb áremeléseket javasol. Ezt meg kell állítanunk. Erre szövetkeztünk, ebben egyeztünk meg ma itt, Madridban – tette hozzá.

Madridban csúcstalálkozót tartanak az európai jobboldalhoz tartozó pártelnökök. Orbán Viktor magyar és Mateusz Morawiecki lengyel miniszterelnököt, Marine Le Pent, a francia Nemzeti Tömörülés elnökjelöltjét és másokat Santiago Abascal, a spanyol ellenzéki Vox vezetője hívta Madridba. Orbán Viktor a találkozó után Párizsba utazik, ahol Nicolas Sarkozy korábbi francia köztársasági elnökkel tárgyal.

Borítókép: Orbán Viktor miniszterelnök nyilatkozik a sajtónak az európai konzervatív pártvezetők találkozóján Madridban 2022. január 29-én (Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.