A Facebook menedzsere szexüzeneteket küldött egy kisfiúnak

Egy pedofilellenes liga által nyilvánosságra hozott videón Jeren Andrew Miles bevallotta, hogy nyíltan szexuális tartalmú üzeneteket küldött egy 13 éves fiúnak, illetve találkozni akart vele.

Forrás: V4NA hírügynökség2022. 02. 20. 14:59
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Facebook egyik magas beosztású munkatársát egy amatőr fedett akció során az Ohio állambeli Columbusban rajtakapták, amint kiskorúakkal kezdeményezett szexuális kapcsolatot. Az erről tanúskodó videó február 16-án került fel a Predator Catchers Indianapolis nevű YouTube-csatornára.

A 35 éves, kaliforniai Palm Springsben élő Jeren Andrew Miles a csatorna szerint szexuális tartalmú üzeneteket küldött egy 13 éves fiúnak, és azt tervezte, hogy találkozik is vele a Le Meridien Columbus szállodában. A videó szerint a pedofilellenes aktivista csoport lefülelte Milest a szállodában, ahol aztán beleegyezett, hogy interjút adjon.

A videóban Miles elismerte, hogy szexuális tartalmú üzeneteket küldött egy olyan személynek, akiről azt hitte, hogy egy 13 éves fiú.

Flörtöltem, beszélgettem vele, de soha nem állt szándékomban találkozni vele

– mondta a Facebook menedzsere, aki később beismerte, hogy mégiscsak találkozni akart a kisfiúval, akinek több információt adott át a találkozóval kapcsolatban.

Miles az Equality California nevű LMBTQ+ csoport igazgatótanácsában is dolgozott, de a botrány kirobbanása óta törölte LinkedIn-, Twitter-, Instagram- és Facebook-fiókját is. Miles korábban a Lyft közösségi ügyekért felelős igazgatójaként dolgozott a LinkedIn archívuma szerint, mostanáig pedig a Meta/Facebook közösségi fejlesztési menedzsereként tevékenykedett, de a cég szóvivője megerősítette, hogy Miles már nem dolgozik a vállalatnál. A cég szerdán megerősítette, hogy Jeren Miles volt a videón szereplő férfi.

A vádak súlyosságát nem lehet eléggé hangsúlyozni, ezért az illető már nem dolgozik a vállalatnál

– mondta a Facebook/Meta szóvivője.

Jeren Miles korábban gyermekekkel kapcsolatos aktivista munkákat is vállalt, az időközben törölt Twitter-fiókjában a hírek szerint Miles egyszer azt írta, hogy szívesen együttműködne a BGC Winnipeg gyermekklubbal, és fuvarozná a gyermekeket.

A Predator Catchers Indianapolis szóvivője a The Post Millennial főszerkesztőjének, Andy Ngónak elmondta, hogy a találkozás részleteit elküldték az ohiói Columbus és a kaliforniai Palm Springs rendőrségeinek is.

A videón szereplő férfi neve Jeren Miles, 36 éves, a kaliforniai Palm Springsből. Csapatunk tagjai úgy jutottak be a szobájába, hogy bekopogtak hozzá, és elmondták, miért vannak ott. Ezután behívta őket egy beszélgetésre, amely a gyermekekkel kapcsolatos online tevékenységéről szólt. A beszélgetésről készült képi és hangfelvételeket most gyűjtik össze, és a lehető leghamarabb elküldik az ohiói Columbus és a kaliforniai Palm Springs rendőrségeinek – mondta a pedofilellenes aktivista csoport szóvivője.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pixabay)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.