Belgiumban őrizetbe vettek 13 embert egy terroristacsoport elleni nyomozás során

A belga hatóságok őrizetbe vettek tizenhárom embert kedd reggel Antwerpenben egy terroristacsoport elleni nyomozás keretében – közölte a belga szövetségi ügyészség.

Forrás: MTI2022. 02. 08. 15:53
null
Antwerpen, 2017. március 23. Belga rendõrök járõröznek az észak-belgiumi Antwerpen belvárosi sétálóutcájában 2017. március 23-án. Korábban ugyanitt egy férfi francia rendszámú gépjármûvel a járókelõk közé hajtott. A támadásban senki sem sérült meg, a támadót letartóztatták. (MTI/EPA/Stephanie Lecocq) Fotó: STEPHANIE LECOCQ
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A házkutatásokkal járó akció folyamán, amelyben a szövetségi igazságügyi rendészet mintegy száz ügynöke vett részt, nem történt incidens. Az ügyészség szerint a művelet célja az volt, hogy jobban be tudják azonosítani egy, a városban kialakult dzsihadista-szalafista csoport tevékenységét – írja az MTI.

A gyanúsítottaknak kedden kell megjelenniük az ügyészség előtt, amely még a nap folyamán dönt letartóztatásukról.

A flandriai Antwerpen már korábban is a nemzetközi iszlamizmus egyik európai bázisa volt. Ebben a kikötővárosban alakult meg a Sharia4Belgium csoport, amelyet 2015-ben terrorista szervezetnek minősítettek az illetékes hatóságok. Korábbi szellemi vezetőjét, a marokkói származású Fouad Belkacemet ugyanebben az évben a belga bíróság 12 év börtönbüntetésre ítélte, egyebek között amiatt, hogy Belgiumban harcosokat toborzott a Szíriában küzdő dzsihadisták soraiba. A férfit 2018-ban megfosztották belga állampolgárságtól.

Borítókép: Belga rendőrök az észak-belgiumi Antwerpen belvárosi sétálóutcájában. (Fotó: MTI/EPA/Stephanie Lecocq)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.