Egyre több bevándorló érkezik a bajor határokra

Ugrásszerűen megnőtt az illegális migránsok és a menedékkérők száma Bajorországban – derül ki a határrendészet éves beszámolójából. A bajor belügyminiszter ennek kapcsán élesen bírálta Nancy Faeser szövetségi belügyminiszter javaslatait, amelyekkel még több bevándorlót csalogatnának Németországba – írja a V4Na Hírügynökség.

Forrás: V4Na Hírügynökség2022. 02. 18. 7:45
null
Trier, 2015. július 28. Bevándorlók között áll egy német rendõr egy menedékkérõket befogadó állomás elõtt, Trierben 2015. július 28-án. Az elõzõ este egy focimeccsen több migráns összeverekedett, a rendõrség hármat közülük õrizetbe vett.(MTI/EPA/Harald Tittel) Fotó: HARALD TITTEL
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A bajor határőrség 2021-ben lényegesen több illegális bevándorlót fogott el, mint egy évvel korábban – írja a Junge Freiheit a határrendészet éves beszámolója nyomán. 

Joachim Herrmann (CSU) bajor belügyminiszter azt mondta, hogy a határon szolgálatot teljesítő rendészeknek csaknem 1800 illegális migránst kellett feltartóztatniuk, ami 37 százalékkal több a 2020-as adatokhoz képest.

Hozzátette, hogy az embercsempészettel kapcsolatos esetek is ötven százalékkal megemelkedtek a bajor határon.

Herrmann szerint a növekvő tendencia a menedékkérők számában is megmutatkozik. 2017 óta nem adtak be annyi menedékkérelmet, mint 2021-ben, amikor csaknem húszezer dokumentum érkezett az illetékes hivatalokhoz, de hasonló adatokat rögzítettek a többi német tartományban is.

A bajor határőrség éves mérlegének bemutatásakor Herrmann élesen bírálta Nancy Faeser szövetségi belügyminiszter elképzeléseit, amelyeket a bevándorlás kapcsán vázolt fel nemrég emeli ki a V4NA hírügynökség a cikkében.

A tárcavezető szerint Németország vezetésével létre kell hozni az úgynevezett „készségesek koalícióját”, amelyben a tagországok egymás között szétosztanák a bevándorlókat. 

Joachim Herrmann ezzel kapcsolatban azt mondta, hogy

ez kétségtelenül jelentősen növeli majd az Európára nehezedő általános migrációs nyomást, és lényegében egy ösztönző csomag lehet a kegyetlen embercsempészek számára.

Herrmann felidézte, hogy a német biztonsági hatóságok mellett a Kereszténydemokrata Unió (CDU), a Keresztényszociális Unió (CSU) és az Alternatíva Németországért (AfD) is határozottan ellenzik a szövetségi belügyminiszter terveit, mert szerintük ez a javaslat beláthatatlan következményekkel járna Németországra nézve.

Borítókép: Bevándorlók között áll egy német rendőr egy menedékkérőket befogadó állomás előtt, Trierben 2015. július 28-án (Fotó: MTI/EPA/Harald Tittel)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.