Dmitrij Medvegyev: Vigyázzanak a nyelvükre, uraim!

Háborús fenyegetést küldtek az oroszok Franciaországnak válaszul a gazdasági háború kihirdetésére.

Magyar Nemzet
2022. 03. 01. 19:41
LE MAIRE, Bruno
Párizs, 2022. február 25. Bruno Le Maire francia pénzügyminiszter sajtótájékoztatót tart az Európai Unió pénzügyminisztereinek informális találkozóján Párizsban 2022. február 25-én. MTI/EPA/Christophe Petit Tesson Fotó: Christophe Petit Tesson
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Visszavonta kijelentését Bruno Le Maire francia gazdasági miniszter, amelyben teljes gazdasági és pénzügyi háborút szorgalmazott Oroszország ellen az ukrajnai háború miatt. Kijelentette, a háború kifejezés használata nem volt helyénvaló, és nem felel meg Franciaország deeszkalációs stratégiájának.

– Nem állunk konfliktusban az orosz néppel

– mondta Le Maire az AFP hírügynökségnek adott nyilatkozatában.

A miniszter korábban arra is utalt, a nyugatiak készek újabb szankciók bevezetésére is. A visszakozásra nem sokkal azt követően került sor, hogy Dmitrij Medvegyev volt orosz elnök rendre utasította a francia döntéshozókat, majd az emberiség történetére hivatkozva azt írta a Twitter-oldalára,

Vigyázzanak a nyelvükre, uraim! És ne felejtsék el, hogy a történelemben a gazdasági háborúk elég gyakran váltak valódi háborúkká.

Borítókép: Bruno Le Maire francia pénzügyminiszter sajtótájékoztatót tart az Európai Unió pénzügyminisztereinek informális találkozóján Párizsban 2022. február 25-én. (Fotó: MTI/EPA/Christophe Petit Tesson)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.