Döbbenetes és szívszorító életképek Ukrajnából

A közösségi oldalakon terjedő videók és képes beszámolók magukért beszélnek. Ezekből válogattunk.

Forrás: Twitter2022. 03. 16. 7:42
PUTYIN, Vlagyimir
Kijev, 2022. március 15. Tûzérségi támadásokban megrongálódott lakótelepi lakások Kijevben 2022. március 15-én. Az ukrán fõvárosban kijárási tilalmat rendeltek el este 8 órától március 17-én reggel 7 óráig, miután a városon kívül állomásozó orosz erõk több lakóházat is eltaláltak. Vlagyimir Putyin orosz elnök február 24-én rendelte el katonai mûvelet végrehajtását Ukrajnában. MTI/EPA/LUSA/Miguel A. Lopes Fotó: Miguel A. Lopes
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kijev lakosai ijesztő eseményekre ébredtek szerda reggel:

 

Nagy erejű robbanás – megsemmisül egy orosz tank:

 

És ilyen élmény, amikor gyanútlan civilek közelében robban bomba:

 

Az alábbi videó posztolója felteszi a kérdést, vajon megéri-e a nyugati kormánynak továbbra is fegyvereket és páncéltörő rakétarendszereket küldeni Ukrajnába. Nézze meg, mit tettek az ukránok ezzel a Harkiv melletti katonai konvojjal.

 

Melitopol továbbra is harcol a megszállás és polgármestere elrablása ellen. Egy férfi azt írja, nem szeretne ezek közé az orosz katonák közé tartozni.

Szívszorító videón, ahogy egy férfi az orosz katonáknak üzen, miután a fia elvesztéséről beszél egy riporternőnek. A  23 éves fiatalember Harkivban halt meg a harcokban.

 

Videón, ahogy egy kijevi nő elbúcsúzik: utoljára játszik a zongoráján, mielőtt végleg elhagyná az otthonát. A gyönyörű dallamokat hallgatva társa megmutatja a lakás bombázások utáni állapotát. A hang és a képek összhatása szívbemarkoló.

 

Az emberek elmenekülnek, de az állatok nem tudnak. Az ő mentésük is nagy erőkkel zajlik a háború sújtotta övezetekben.

 

Az alábbi videón Ukrajna térképén az elmúlt hét napban történt változásokat lehet látni hozzávetőlegesen.

 

A 21. század fasizmusa – ezt a címet adta közösségi oldalán egy férfi ennek az életképnek:

 

Borítókép: Tüzérségi támadásokban megrongálódott lakótelepi lakások Kijevben (Fotó: MTI/EPA/LUSA/Miguel A. Lopes)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.