Lavrov Szlovákiának is üzent a fegyverszállítások kapcsán

Az orosz külügyminiszter közölte: a légvédelmi rendszereket nem engedik eljutni az ukránokhoz. Azokat, amelyeket pont Szlovákia küldene – írja a mandiner.hu.

Forrás: Mandiner.hu2022. 03. 19. 9:28
LAVROV, Szergej; CAVUSOGLU, Mevlüt; KULEBA, Dmitro; PUTYIN, Vlagyimir
Antalya, 2022. március 10. Szergej Lavrov orosz külügyminiszter sajtótájékoztatót tart a Dmitro Kuleba ukrán és Mevlüt Cavusoglu török külügyminiszterrel folytatott megbeszélést követõen Antalyában 2022. március 10-én. Vlagyimir Putyin orosz elnök február 24-én rendelte el katonai mûvelet végrehajtását Ukrajnában. MTI/AP Fotó: -
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szergej Lavrov orosz külügyminiszter pénteken délelőtt kijelentette, Oroszország "nem engedi meg" hogy S-300-as légvédelmi rendszerek jussanak el az ukrán hadsereghez – olvasható a cikkben.

Ezek azok a rendszerek, amelyeket többek között éppen Szlovákia szállítana le az ukrán hadsereghez – derül ki a ma7 oldaláról.

Világosan értésére adtuk mindenkinek, hogy bármiféle szállítmány, amely Ukrajna területére lép és fegyvereket tartalmaz, legitim célponttá válik. Ez teljesen világos!

– jelentette ki Lavrov.

 

Az orosz kormányközeli RT-nek nyilatkozva Lavrov elmondta, Oroszország elveszítette illúzióját, hogy megbízhatna a Nyugatban, majd hozzátette, Oroszország nem vágyik a „világ irányítására”, ahogy azt az Egyesült Államok teszi. Az orosz fél álláspontja szerint a Nyugat az, aki „rájuk zárja az ajtót”.

A szlovák kormány egyelőre nem reagált Lavrov szavaira.

 

Borítókép: Szergej Lavrov orosz külügyminiszter (Fotó: MTI/AP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.