Szijjártó Péter: Lengyelország és Magyarország fogadja be a legtöbb menekültet + videó

A külgazdasági és külügyminiszter közölte, hogy közben mégis ez a két ország az, amely nem kapja meg az EU-s kifizetéseket.

Forrás: MTI/Facebook2022. 03. 23. 10:41
SZIJJÁRTÓ Péter
Budapest, 2022. március 10. Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter beszédet mond az üvegtermékek gyártásával foglalkozó SCHOTT Hungary Kft. beruházásbejelentõ sajtótájékoztatóján a Külgazdasági és Külügyminisztériumban 2022. március 10-én. A német cég újabb, 28 milliárd forintos beruházásával százhúsz új munkahely jön létre Lukácsházán. Az állam által 3,3 milliárd forinttal támogatott fejlesztés keretében a kft. elõre tölthetõ, steril injekciós fecskendõk elõállításával bõvíti magyarországi portfólióját. MTI/Balogh Zoltán Fotó: Balogh Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A háborúnak minél előbb véget kell vetni, a magyar emberek nem akarják ezt a háborút– mondta a külgazdasági és külügyminiszter Genfben az ENSZ Emberi Jogi Tanácsában.

Szijjártó Péter elmondta, hogy a magyar kormány elkötelezett abban, hogy minél hamarabb béke legyen, a magyar embereknek joguk van arra, hogy békében éljenek.Garantálni kell, hogy nem sodródik be a háborúba Magyaroroszág, és az is garantálni kell, hogy nem a magyarok fizetik meg a háború árát. A magyar hadsereg jelentős erőit csoportosítottuk a határra azért, hogy hozzánk ne érjen el a háború. Nem küldünk katonákat és fegyvereket sem a háborúba, ez garantálja a magyar emberek békéhez való jogát. Megértjük, ha mások úgy döntenek, hogy küldenek fegyvereket, de mi nem akarunk és azt sem engedjük, hogy nálunk haladjanak át a fegyverek.
A biztonságnak fontos aspektusa az energiaellátás.

A magyar kormány nem támogat egy olyan döntést sem, ami veszélyezteti az energiaellátást Magyarországon.Nem a magyarok hibája, hogy az Oroszországból érkező gáz kulcsfontosságú Európának. Ezért az energiaszállítások korlátozása veszélyezteti a magyarok energiaellátásához való jogát. 

Kitért arra is, hogy az ukránok milliói menekülnek ma a háború elől. Magyarország minden Ukrajnából menekülőt befogad. A háború egyre fokozódik, ezért egyre nagyobb menekülthullámra számítunk. Akik Magyarországon maradnak, azoknak a kormány munkát biztosít, a munkaadóknak pedig kedvezményeket a foglalkoztatásért. 

Lengyelország és Magyarország fogadja be a legtöbb menekültet, mégis ez a két ország nem kapja meg az EU-s kifizetéseket. 

Ha ez a háború továbbterjed, még több embernek sérülnek az alapvető jogai. Veszélyes javaslatok vannak kilátásban például a légtérzár létrehozásával. Békefenntartók szárazföldi küldése is veszélyes. Ezeket a lépéseket nem támogatja Magyarország. 

Az illegális migránsokat továbbra sem engedjük be, mivel nem mi vagyunk a legközelebbi biztonságos ország.Továbbá a szabályokat sem tartják be, agresszívek. Az ukrán menekültek viszont a határon jönnek át, együttműködőek, hálásak – tette hozzá Szijjártó Péter.

Borítókép: Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.