időjárás 20°C Brúnó , Renáta 2022. október 6.
logo

A Transznyefty olajszállító vállalat bázisa ég Oroszországban

Magyar Nemzet
Forrás: MTI
2022.04.25. 11:35 2022.04.25. 11:38
A Transznyefty olajszállító vállalat bázisa ég Oroszországban

Kigyulladt egy olajtároló az oroszországi Brjanszkban – közölték hétfőn orosz hírügynökségek. Az első jelentések hajnalban egy ilyen létesítmény kigyulladásáról számoltak be, a rendkívüli helyzetek minisztériuma regionális kirendeltségének közleményét idézve. Az Interfax később két tároló, a RIA Novosztyi pedig egy tároló és egy másik objektum égéséről számolt be.

A hatóság szerint a tűznek nem volt sérültje, és a lakosság evakuálása nem szükséges. Az oltás megkezdődött, az éjszaka keletkezett tűz okát nem közölték. 

Alekszandr Basztrikin, az orosz Nyomozó Bizottság elnöke utasítást adott a történtek haladéktalan kivizsgálására és a felelősök megállapítására.

A rendkívüli helyzetek minisztériumának sajtószolgálata közölte, hogy a Transznyeft Brjanszk Druzsba bázis ég. A Transznyefty–Druzsbának – a Transznyefty leányvállalatának – 3,1 millió köbméteres tartályparkja van, emellett pedig húsz olaj- és 15 olajtermék-szivattyú állomást, 3500 kilométernyi olajvezetéket és 3900 kilométernyi olajtermék-vezetéket üzemeltet. Gyártókapacitásai 11 oroszországi régióban találhatók. Ez a vállalat üzemelteti az Oroszországból Európába tartó Barátság (Druzsba) kőolajvezetéket. Brjanszk megye határos Ukrajnával és Belarusszal.

Borítókép: a lángoló brjanszki olajraktár (Fotó: Twitter)

Háború Ukrajnában

Újabb ukrán sikerekről számolt be Zelenszkij

A dosszié összes cikke
Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.