időjárás 4°C Miklós 2022. december 6.
logo

Kaliforniában fizetnek a transzneműségért

Forrás: 888.hu
2022.04.08. 11:06 2022.04.08. 14:41
Kaliforniában fizetnek a transzneműségért

Keményen dolgoztunk azon, hogy egy befogadó közösséget építsünk. Legújabb javaslatunk egy garantált jövedelemmel kapcsolatos kísérleti programot javasol a transz és nem bináris emberek számára– írta Christy Holstege, az ötlet kitervelője a Twitteren.

A tanács a múlt héten egyhangúlag megszavazta a „társadalmi igazságosság” politikát – írja a Daily Mail, amely megjegyzi, hogy a transznemű polgármesternek, Lisa Middletonnak kétségei vannak a javaslattal kapcsolatban.

Komoly aggodalmam, hogy ezek a garantált jövedelemprogramok képesek lesznek-e az előttünk álló problémák nagyságrendjéhez igazodni.– mondta, annak ellenére, hogy a kísérleti program mellett szavazott – írja a 888.hu.

Megjegyezte: Sokszor tévedtem már.

A Palm Springs-i kísérletet részben az állam fogja finanszírozni, amelyre 35 millió dollárt különítettek el.

A Fox News beszámolt egy másik meleg helyi tisztségviselő kétségeiről is a tervezet kapcsán. Carl DeMaio republikánus képviselő, aki a San Diego-i városi tanács első nyíltan meleg tagjaként szolgált, felháborítónak és diszkriminatívnak nevezte a programot.Teljes mértékben ellenezzük a garantált alapjövedelem programját, mert ez inflációt fog okozni, és mindenkire nézve megemeli a megélhetési költségeket – nem működik.– mondta DeMaio egy nyilatkozatában, majd hozzátette: „Ez nemcsak sértő, de diszkriminatív is”.

Az eredeti cikk IDE kattintva olvasható.

Borítókép: illusztráció (Forrás: Flickr)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.