Terrorcselekmény meghiúsításáról számoltak be az orosz hatóságok

A dél-oroszországi Sztavropolban őrizetbe vették az Iszlám Állam egyik követőjét, aki merényletet tervezett.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2022. 04. 25. 11:18
Hurghada, 2016. janur 8. Biztonsági források ltal kzreadott felvtel az Iszlm llam (I) terrorszervezet zszljrl, amit kt turistkra tmad fegyveresnl talltak a Bella Vista Szllodban az egyiptomi Hurghadban 2016. janur 8-n. A tmadk egyikt agyonlttk, egyet elfogtak, hrom klfldit sebeslsekkel krhzba szlltottak. MTI Fotó Fotó: -
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Őrizetbe vették a dél-oroszországi Sztavropolban az Iszlám Állam (IÁ) terrorszervezet egyik követőjét, aki merényletet tervezett a helyi közlekedési infrastruktúra egyik létesítménye ellen – közölte hétfőn az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) közönségkapcsolati központja. 

Az FSZB közleménye szerint a gyanúsított az iszlamista terrorszervezet külföldről érkezett utasításai alapján cselekedett. A merényletre készülő férfi lakásán házi készítésű pokolgép összeszereléshez szükséges robbanóanyagot és roncsoló elemeket találtak.

A fogvatartott beismerő vallomást tett 

– tájékoztatott a biztonsági szolgálat. Terrorcselekmény előkészítése címén indult ellene eljárás.

Csütörtökön az FSZB azt közölte, hogy az Ukrajnától 2014-ben elcsatolt Krím félszigeten hiúsított meg IÁ-terrorcselekményt, és Szimferopolban őrizetbe vett egy orosz állampolgárt, aki a krími tatár iszlám önkéntes zászlóalj vezetőinek utasítására vasúti sínek felrobbantására készült. A zászlóalj részt vesz az orosz hadsereg elleni harcokban Ukrajnában.

Múlt hétfőn az FSZB az észak-kaukázusi Karacsáj–Cserkesz Köztársaság székvárosában, Cserkesszkben vett őrizetbe három orosz állampolgárt, akiket szintén azzal gyanúsítottak meg, hogy az Iszlám Állam megbízásából készítettek elő merényletet.

Borítókép: Biztonsági források által közreadott felvétel az Iszlám Állam terrorszervezet zászlajáról (Fotó: MTI)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.