Videókon az orosz–ukrán háború alakulása

Bátor ukránok tüntetnek az orosz megszállás ellen, izraeli katonák Ukrajnában, bőkezű adományok.

Forrás: Twitter2022. 04. 28. 7:40
null
Mariupol, 2022. április 27. Helyi férfi vizet forral egy orosz támadásokban megrongálódott lakóház elõtti udvaron a délkelet-ukrajnai Mariupolban 2022. április 26-án. MTI/AP/Alexei Alexandrov Fotó: Alexei Alexandrov
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Elképesztő bátorsággal vonultak utcára az ukránok az oroszok által megszállt Herszonban – tiltakozva a megszállás ellen és Ukrajna mellett, ugyanis a bejegyzés szerint az oroszok népszavazást terveznek a „herszoni köztársaság” megalakítása érdekében. Ezek az emberek üldözést, kínzást kockáztatnak álláspontjukért.

 

A poszt szerint izraeli katonák nagy csoportja érkezett Ukrajnába, és most az orosz hadsereg ellen harcol.

 

Lengyelország egyik leggazdagabb embere személyes projektet indított. Bejelentette, hogy a negyven vasúti kocsi 500 tonna élelmiszerrel, gyógyszerekkel, hálózsákokkal és higiéniai cikkekkel megérkezett Ukrajnába.

 

Az Egyesült Államok védelmi minisztériumától Ukrajnának:

 

Így néz ki egy robbanás, ami 475 egység ellenséges lőszert semmisít meg!

 

Putyin elnök úgy nyilatkozott, hogy haa valaki kívülről megpróbál beavatkozni Ukrajnában, és stratégiailag fenyegeti erőiket, a csapások villámcsapások lesznek. Már minden döntés megszületett az Orosz Föderáció stratégiai biztonságát fenyegető veszély esetére.

 

Katonai páncélozott járművek konvoja halad Románia felől Ukrajna felé.

 

A bejegyzés szerint egy újabb hamis háborús sztorit lepleztek le, ugyanis a buchai lövöldözést 122 mm-es ZSH1 tüzérségi lövedékekkel hajtották végre, amelyeket fém „flechettekkel” töltöttek meg. Ilyen lőszereket pedig Ukrajna fegyveres erői használnak a poszt írója szerint.

 

Borítókép: Helyi férfi vizet forral egy orosz támadásokban megrongálódott lakóház előtti udvaron a délkelet-ukrajnai Mariupolban. (Fotó: MTI/AP/Alexei Alexandrov)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.