A lengyel miniszterelnök is gratuláló levelet küldött Orbán Viktornak

Mateusz Morawiecki: Lengyelországot és Magyarországot sok évszázados barátság köti össze.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2022. 05. 24. 14:31
MORAWIECKI, Mateusz; FIALA, Petr
Varsó, 2022. április 29. Mateusz Morawiecki lengyel miniszterelnök a Petr Fiala cseh kormányfõvel közösen tartott sajtóértekezleten Varsóban 2022. április 29-én. MTI/EPA-PAP/Leszek Szymanski Fotó: Leszek Szymanski
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A lengyel miniszterelnök is gratuláló levelet küldött Orbán Viktornak újbóli miniszterelnöki megválasztása alkalmából – közölte az MTI-vel Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár kedden.

Mateusz Morawiecki levelében kiemelte, hogy „Lengyelországot és Magyarországot sok évszázados barátság köti össze, amely eddigi együttműködésünk alapjait képezte. A két ország közös történelme a kölcsönös támogatás számos bizonyítékát adta nekünk. Bízom abban, hogy kapcsolatainkat a továbbiakban is fejleszthetjük és erősíthetjük” – írta.

Levelében arról is beszámolt, hogy a jelenlegi helyzetben a szövetségesek szolidaritását különösen fontosnak tartja, amikor „az Ukrajna elleni orosz agresszió lerombolta a béke és stabilizáció alapjait Európában”.

 

Borítókép: Mateusz Morawiecki lengyel miniszterelnök Varsóban 2022. április 29-én. (Fotó: MTI/EPA-PAP/Leszek Szymanski)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.