időjárás 18°C Jusztina 2023. szeptember 26.
logo

Görögországban eltörlik a kötelező maszkviseletet a repülőgépeken és a beltéri rendezvényeken

Forrás: MTI
2022.05.18. 22:04 2022.05.18. 22:36
Görögországban eltörlik a kötelező maszkviseletet a repülőgépeken és a beltéri rendezvényeken

Görögország szerdán bejelentette, hogy a koronavírus okozta Covid–19 betegség elleni védelem jegyében elrendelt korlátozó intézkedések enyhítéseként az idegenforgalmi főszezon közeledtével, június 1-jétől feloldják a maszkviselési kötelezettséget a repülőgépeken és a beltéren tartott nyilvános rendezvényeken.

Továbbra is kötelező a maszk viselése a kórházakban, idősotthonokban és a városi tömegközlekedésben, az autóbuszokon, metrón és villamosokon

– közölte televíziós üzenetében Thánosz Plevrísz egészségügy-miniszter.

Hozzátette, hogy a kompok utasaira vonatkozó maszkviselési szabályról a jövő héten döntenek.

Görögország március elején már döntött az éttermekben, kávéházakban és az éjszakai szórakozóhelyeken kötelező maszkviselés eltörléséről.

Az egészségügyi hatóságok szerdán 4626 koronavírus-fertőzöttet és tizenkilenc halálesetet jelentettek. Az első fertőzés két évvel ezelőtti diagnosztizálása óta 3 406 553 embert fertőzött meg a SARS-CoV-2 nevű vírussal, és 29 619-en haltak meg a Covid–19 betegség következtében a tizenegymillió fős Görögországban.

Borítókép: Illusztráció (Forrás: Pixabay)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.