Japán korlátozott számban ugyan, de ismét fogad turistákat

Egyelőre csak négy országból utazhatnak be turisták szervezett látogatás keretében.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2022. 05. 17. 12:06
Japan Travel / Osaka Korea Town
Passers-by eat sweets at Miyuki dori shopping street at  Osaka Korea Town, known as Osaka Ikuno Korea Town in Ikuno, Osaka Prefecture on May 10, 2022, as new South Korean President Yoon Suk-yeol officially takes office.  The three hundred-meter-long street is located between JR Tsuruhashi and Momodani stations, with about 150 Korean food stores, Korean restaurants, and ethnic clothing stores. ( The Yomiuri Shimbun ) (Photo by) Fotó: Naoki Maeda / Yomiuri / The Yomiuri Shimbun via AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A koronavírus-járvány miatt elrendelt több mint kétéves kényszerszünet után Japán májustól ismét engedi turisták beutazását, de csak négy országból és szigorú korlátozások mellett – jelentette be kedden a japán kormány.

Az Egyesült Államokból, Ausztráliából, Thaiföldről és Szingapúrból utazhatnak Japánba turisták szervezett látogatás keretében, ami azt jelenti, hogy a csoportokat hivatalos idegenvezető kíséri, és csak előre meghatározott útvonalat járhatnak be az országban.

A japán hatóságok továbbá csak olyan látogatókat engednek be, akik a koronavírus elleni oltás három dózisát megkapták és igazolhatóan rendelkeznek hazájukban egészségbiztosítással. További elvárás még az indulás előtt 72 órán belül elvégzett, negatív eredményű koronavírusteszt, amelyet érkezés után is meg kell ismételni.

Japán a pandémia kezdetén lezárta határait a külföldiek előtt, és a korlátozásokon csak nemrég kezdtek lazítani. Bár Kisida Fumio kormányfő jelezte, hogy a járvány visszaszorítása után szeretne már átfogóbb nyitást elrendelni, 

a japán közvélemény nagy része még mindig inkább óvatos és bizonytalan abban, hogy valóban eljött-e már a nyitás ideje.

Március eleje óta engednek be külföldieket üzleti útra, illetve diákokat és munkavállalókat más országokból, de egyelőre csak naponta 10 ezer embert. Helyi sajtójelentések szerint ezt a kvótát júniustól várhatóan a kétszeresére növelik.

A pandémia előtt Japánban fontos célkitűzés volt a turizmus fejlesztése: 2019-ben 31,9 millió külföldi látogató érkezett a szigetországba, ami akkor új rekordnak számított, és 2020-ban, az olimpiai játékok eredeti évében el akarták érni a 40 milliót. A világjárvány azonban romba döntötte a japán turisztikai terveket, és az olimpiát végül zárt ajtók mögött voltak kénytelenek megtartani egy évvel később.

 

Borítókép: Járókelők Oszakában. (Fotó:  AFP/Naoki Maeda)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.