időjárás -1°C Mária 2022. december 8.
logo

Újabb tömeges lövöldözés történt Kaliforniában

Magyar Nemzet
2022.05.16. 09:00 2022.05.16. 09:44
Újabb tömeges lövöldözés történt Kaliforniában

Legkevesebb egy ember életét vesztette, valamint négyen súlyosan megsérültek egy lövöldözésben tegnap a Kalifornia állambeli Laguna Woods város presbiteriánus templomában − írja több külföldi hírportál. Egy további áldozat kisebb sérüléseket szenvedett, az Orange megyei seriffhivatal Facebook-bejegyzésében beszámolt a feltételezett elkövető előállításáról, eszerint egy hatvanas éveiben járó ázsiai amerikai férfiről van szó. 

Az elkövetőt a felekezet tagjai fegyverezték le és fogták el a hatóságok kiérkezéséig − írja a The Daily Telegraph brit konzervatív napilap. Az indíték egyelőre még ismeretlen. 

Az Egyesült Államokban ebben az évben már közel kétszáz tömeges − négy vagy több sérülttel, áldozattal járó − lövöldözés történt,

ezt megelőzően legutóbb szombaton, a New York állambeli Buffalóban legkevesebben tízen vesztették életüket, amikor egy tizennyolc éves fiatal elkezdett lövöldözni egy szupermarketben. Kaliforniában idén ez a második ilyen incidens, februárban egy férfi három gyermekkel és egy felnőttel végzett egy sacramentói templomban, ezt követően pedig öngyilkos lett.

Nem helyénvaló, hogy az embereknek félelemben kell istentiszteletre járniuk

− írta Twitter-bejegyzésében Kalifornia kormányzója, Gavin Newsoom.

Borítókép: hatóságok a lövöldözés helyszínén (Fotó: Twitter)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.