Boris Johnson: Van különbség nő és transznemű nő között

A brit miniszterelnök egyetért a FINA döntésével, amely megtiltja, hogy a transznemű sportolók női versenyszámban induljanak.

Magyar Nemzet
Forrás: The Telegraph2022. 06. 27. 11:42
II. ERZSÉBET; JOHNSON, Boris; FÜLÖP herceg
London, 2022. március 29. Boris Johnson brit miniszterelnök a néhai Fülöp edinburghi herceg tiszteletére tartott megemlékezésre érkezik a londoni Westminster-apátságba 2022. március 29-én. Fülöp edinburghi herceg, II. Erzsébet brit királynõ férje 2021. április 9-én, 99 éves korában hunyt el. MTI/AP/Matt Dunham Fotó: Matt Dunham
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– A nők nem születhetnek pénisszel – támogatta Boris Johnson brit miniszterelnök a döntést, amely lehetővé teszi, hogy a transznemű sportolókat kizárják a női versenyszámokból. Hangsúlyozta: 

Van különbség nő és transznemű nő között.

A vizes sportokat tömörítő nemzetközi szövetség, a FINA tudományos vizsgálatok eredményeire alapozva budapesti kongresszusán nemrég úgy határozott, megakadályozza, hogy a transznemű sportolók jogtalan előnnyel versenyezzenek a női mezőnyben a szervezet által rendezett világbajnokságokon és a FINA égisze alá tartozó sportágak olimpiai versenyein. A határozat kimondja, akik tizenkét éves koruk után vetették alá magukat nemváltó műtétnek, s lettek művi úton férfiből nővé, nem versenyezhetnek a nők között.

A brit miniszterelnök ezt követően úgy nyilatkozott, nem lát okot arra, hogy tiltakozzon az úszóvilág döntése ellen.

– Nagyon fontos, hogy mint a társadalom tagjai, megértőek legyünk másokkal szemben, amennyire csak lehet. Mindig is kiálltam ezért. Amikor azonban a szexualitás kérdéseitől a nemek kérdései felé jutunk, problémák merülnek fel – közölte, hozzátéve: a vitás kérdések közé tartozik az életkor, amelytől kezdve elvégezhetik az embereken a nemátalakító műtéteket, illetve a sportversenyekkel kapcsolatos problémák.

– Ezek mind nagyon kényes kérdések, amelyeket érzékenyen kell kezelni – tette hozzá a kormányfő. 

Borítókép: Boris Johnson brit miniszterelnök 2022. március 29-én (Fotó: MTI/AP/Matt Dunham)

 

 

 

 

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.