Ezúttal bukott a felelőtlen hazugságokra épülő metoo-őrület

Örülhetünk? Mindenképpen. Lehetne mondani, hogy ez „csak egy ügy a sok közül”, de persze mindenki tudja, hogy ez nem igaz. Deppék válási botránya az egész világot lázban tartotta évek óta, és – ahogy azt megszokhattuk –, itt is erősen beálltak a szekértáborok a jobbos-balos, férfi-nő stb. Határvonalak mentén. Pedig az ügyet Deppnek is két nő nyerte meg. Talán itthon is rájövünk lassan, hogy a bántalmazó fél nem csak a férfi lehet – írja a Kontra.

Forrás: Kontra2022. 06. 04. 9:44
Depp v Heard defamation lawsuit at the Fairfax County Circuit Court
epa09990604 Actor Amber Heard gets into the car as she leaves after the jury's verdict in the Depp v. Heard civil defamation trial at the Fairfax County Circuit Courthouse in Fairfax, Virginia, USA, 01 June 2022. The jury found that US actor Johnny Depp was defamed by his ex-wife, US actor Amber Heard, in his 50 million US dollar defamation lawsuit against her and awarded him with 15 million US dollars. The jury also found that Heard was defamed by Depp through his former attorney, Adam Waldman, and awarded her with two million US dollars. EPA/EVELYN HOCKSTEIN / POOL Fotó: EVELYN HOCKSTEIN / POOL
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Johnny Depp és Amber Heard szimbolikus harcát vívja, a nép pedig imádja, csámcsog rajta, drukkol.

De most itt az ítélet Johnny Deppék perében: Amber Heard hazudott.

Évek óta arról írnak, hogy milyen vádaskodások, botrányok és néhol egészen elképesztő (szekunder szégyent kiváltó) részletek övezték-övezik az új évezred eddigi leghírhedtebb celebválását. És természetesen – ahogy a semleges válogatottmeccseken is titkon (vagy nem titkon) választunk csapatot – itt is gyorsan körvonalazódott, hogy ki kivel van. 

Igaz vagy sem, de mindenki hallotta már: Johnny Depp állítása szerint Amber Heard konkrétan belepiszkított az ágyukba, majd amikor felelősségre vonta érte, csak röhögött, hogy ez csak egy poén volt.

Az eset viszont mindenképpen tanulságos: vajon meddig engedi a társadalom – főképp a híresen képmutató – amerikai társadalom, hogy bemondásra rögtön ítéletet hirdessünk? Pláne csakis egy irányba… Ugye mindenki emlékszik még a kissé túlfújt #metoo-mozgalomra, ahol aztán akárkit el tudtak lehetetleníteni. Elég volt hozzá egy-két könnyes nyilatkozat a megvádolt vélt és valós gaztetteiről.

Hát, lehet, hogy ennek is most itt van a vége, mert a világot  az ukrán–orosz konfliktus már jobban érdekli.

Johnny Deppről mindenesetre megvolt már az ítélet Hollywoodban, mi több: annak végrehajtásáról is idő előtt gondoskodtak – olvasható a Kontra cikkében.

Kidobták a Harry Potter-előzményfilmek egyik főszerepéből és az általa megformált karakterre felépített A Karib-tenger kalózai című filmsorozat folytatásából is. Újságcikkek heteken, hónapokon át tényként közölték róla, hogy asszonyverő, ideggyenge szörnyeteg. Majd volt felesége egy sajtóperben tanúként lényegében megerősítette az exférje ellen felhozott vádakat anélkül, hogy bármi más kézzelfogható bizonyítékkal szolgált volna.

Értjük: Mindezt csak azért, mert a felesége a nyilvánosság előtt megvádolta, miszerint:

  • tört-zúzott az otthonában, aminek következtében egy szilánk kivágott az ujjából egy darabot, majd kék festékbe mártotta, és a tükörre írva üzent Heardnek;
  • egy vodkásüveggel erőszakolta meg;
  • kitépte a haját;
  • eltörte az orrát;
  • SMS-ben írt az egyik barátjának, miszerint tegyék el láb alól Heardöt, de hogy biztos legyen a halálában, közösülne a holttestével;
  • egy iPhone-t vágott Heardhöz, erről a színésznő egy képet is készített, majd állítólag besétált a rendőrségre, ám a hatóságok szerint nem történt bűncselekmény.

És ez volt a veszte...

Johnny Depp ekkor már nem hagyta magát és ellentámadásba lendült. Bizonyára érezte, hogy innen már nincsen igazán hova hátrálni.

2018-ban ötvenmillió dolláros rágalmazási pert indított Heard ellen, aki erre százmillió dolláros ellenkeresettel próbált visszavágni.

Hosszú évek vagdalkozásai és a kellemetlenebbnél kellemetlenebb részletek ismertetése után 

Shannon Curry igazságügyi pszichológus szakértőnek köszönhetően derült ki, hogy Heard borderline, illetve hisztrionikus személyiségzavarban szenved.

Depp ügyvédje, Camille Vasquez pedig többek között rámutatott: aAmikor Amber Heard a véraláfutásos arcáról készült fotóval próbálta exférje állítólagos bántalmazásait bizonyítani, akkor is napokkal később készült a fénykép, minthogy Depp-pel egyáltalán találkoztak volna.

Az esküdtszék a vádak, érvek-ellenérvek mérlegelése után pedig döntött: Amber Heard hazudott, szándékosan vádolta volt férjét, így 15 millió dolláros fájdalomdíjat köteles megfizetni számára.

Örülhetünk?

Mindenképpen. Lehetne mondani, hogy ez „csak egy ügy a sok közül”, de persze mindenki tudja, hogy ez nem igaz. 

Deppék válási botránya az egész világot évek óta lázban tartja, és – ahogy azt megszokhattuk –, itt is erősen beálltak a szekértáborok a jobbos-balos, férfi-női stb. határvonalak mentén.

Az eredeti cikk IDE kattintva érhető el.

Borítókép: Amber Heard (Fotó: EPA/Evelyn Hockstein)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.