Lapozó: Vészesen rozsdásodik az Eiffel-torony

Állampolgárságot ajándékozna a bevándorlók gyermekeinek az olasz baloldal · Felveszik a kesztyűt az LMBTQ-lobbival szemben a spanyol feministák · Az ötödik ukrajnai fegyverszállítási csomagról döntött Stockholm · Vészesen rozsdásodik az Eiffel-torony

Forrás: Mediaworks-Hírcentrum2022. 06. 30. 17:00
null

Állampolgárságot ajándékozna a bevándorlók gyermekeinek az olasz baloldal · Felveszik a kesztyűt az LMBTQ-lobbival szemben a spanyol feministák · Az ötödik ukrajnai fegyverszállítási csomagról döntött Stockholm · Vészesen rozsdásodik az Eiffel-torony

Állampolgárságot ajándékozna a bevándorlók gyermekeinek az olasz baloldal

Elkezdődött az olasz parlamentben a bevándorlók állampolgársághoz juttatásáról és a könnyű drogok legalizálásáról szóló vita. Szerda délután szavazásra bocsátották a külföldi származású gyerekek olasz állampolgársághoz juttatásának kérdését, amelyet az olasz baloldal Ius Scholae néven 2019 óta próbál bevezetni. A törvénytervezet szerint amennyiben egy bevándorló öt évet eltölt egy olasz oktatási intézményben, azt követően kérvényezheti az állampolgárságot. A baloldal arra a közel egymillió, olasz közoktatási intézményben tanuló diákra hivatkozik, akik túlnyomó többsége bevándorló szülők gyermekeként Olaszországban született, ott nevelkedik és tanul.

A jobboldali Liga párt, valamint az ellenzéki Olasz Testvérek nehezményezi az állampolgárság kiárusítását, mely tömegeknek adna rövidített időn belül állampolgári jogokat. A jelenlegi jogszabály szerint a külföldiek gyermekei a 18 éves kor betöltését követően kérvényezhetik az olasz állampolgárságot. A jobboldali Hajrá Olaszország kormánypárt tagjai között nincs egyetértés a kérdésben, míg az Öt Csillag Mozgalom képviselői és a kisebb baloldali pártok támogatják a törvényjavaslatot. „Az olasz állampolgárság nem jutalom” – nyilatkozta Matteo Salvini, a Liga főtitkára. Az Olasz Testvérek képviselői szerint a Ius Scholea valójában a Ius Soli álcázott változata, mivel nem a kiskorú akarata érvényesül, hanem a szülőké.

Forrás: ilgiornale.it , rainews.it

A spanyol feministák felveszik a kesztyűt az LMBTQ-lobbival szemben 

A nők jogait képviselő egyesületek felszólítják a regionális kormányokat a frissen jóváhagyott oktatási protokollok felülvizsgálatára. A feministák célja, hogy megállítsák a szélsőbaloldal kezében lévő egyenlőségi minisztérium ámokfutását, mely olyan radikális törvényeket fogadtatott el az elmúlt egy évben, mint a kiskorúak szabad nemváltását segítő transztörvényt vagy az abortuszhoz és eutanáziához való teljes körű jogot garantáló előírásokat. Az egyesületek először az iskolák szülői testületéhez fordulnak, hogy figyelmeztessék őket a jóváhagyott törvények kockázataira, valamint úgynevezett panaszpostát is nyitnak, ahová a szülők és a tanárok tapasztalatait várják az oktatási intézményekben történtekről. A feministák célja, hogy megmutassák a szülőknek: gyerekeiket tudománytalan és szexista doktrínákkal bombázzák az iskolákban. Úgy fogalmaznak: a családoknak tisztában kell lenniük az iskolák szerepével az LMBTQ-lobbi kapcsán. Úgy vélik, nem normális, sőt ijesztő, hogy a szélsőséges törvények miatt egy-egy osztályban egyik napról a másikra jelentik be lányok, hogy ők fiúk, és fordítva. A feministák azzal vádolják a kormányt, hogy az engedett a kisebbségi csoportok agresszív nyomásának, és elfogadott egy olyan meggondolatlan rendeletet, amely lerombolja a női jogokat és káros hatással van a kiskorúakra.

Forrás: vozpopuli.com

Az ötödik ukrajnai fegyverszállítási csomagról döntött Stockholm

Újabb adag fegyverszállítmányt küld Svédország Ukrajnának, döntött a parlament. Ez alkalommal kizárólag fegyvereket szállít, anyagi támogatást nem ad. – Kifejezetten olyan felszerelést küldünk, amilyet Ukrajna kért – mondta el Peter Hultquist védelmi miniszter. Ezek közé tartoznak az aknamentesítési felszerelések, páncéltörő fegyverek és géppuskák. A támogatási csomag értéke ötszázmillió svéd korona, mintegy 18 milliárd forint.

Forrás: svt.se

Vészesen rozsdásodik az Eiffel-torony

„Összedőlhet-e az Eiffel-torony?” – ezt a már nem költői kérdést teszi fel a francia hetilap, a Marianne újságírója, miután tanulmányozta a birtokába jutott bizalmas szakértői jelentéseket az ikonikus építmény állapotáról. A tornyot üzemeltető vállalat, a Sete már több alkalommal készíttetett állapotfelmérést. Az egyik ilyen vizsgálatot elvégző cég, az Expiris vezetője és igazságügyi szakértője, Bernard Giovannoni már 2008-ban felhívta a figyelmet, hogy nem megfelelő az épület felszínét borító festékréteg tartása. Két évvel később, 2010 júliusában egy másik tanulmányban a Dekra audit vállalat szakértői ugyancsak írásban figyelmeztették az üzemeltetőt arra, hogy az építmény mindhárom kulcsfontosságú kritériumon megbukott: aggasztó az alapozás és a festékréteg állapota, valamint a fémszerkezet korróziójának a mértéke. A Dekra azonnali üzletpolitikai váltást sürget, folyamatos felügyeletet és alapos, valóban hathatós felújítást.

A Sete 2014-ben újabb tanulmányt készíttetett az Expiris céggel a fémszerkezetet borító festékréteg állapotáról. Az eredmény ismét lesújtó volt, a szerzők riadót fújtak: a torony felszínén mindenhol felhólyagosodik és lepattogzik a festék, a festésnek mindössze a tíz százaléka tart. A szabadon látszó fémrészeket elborítja a rozsda. A fémszerkezet épségét védő festékréteg állapota tehát kritikán aluli, és nem felel meg a normáknak, írta a tanulmány. A Sete tehát 2014 óta látja világosan, hogy az Eiffel-torony felszíni védelme kritikus.

Forrás: marianne.net

Borítókép: Illusztráció (Forrás: Pexels)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.