időjárás 11°C Eufrozina , Kende 2022. szeptember 25.
logo

Londont bombáznák először az oroszok, ha kitörne a világháború

Magyar Nemzet
2022.06.25. 16:57 2022.06.25. 17:00
Londont bombáznák először az oroszok, ha kitörne a világháború

Amennyiben kitörne a harmadik világháború, az orosz rakéták első stratégiai célpontja London lenne

ecsetelte az orosz állami televízióban Vlagyimir Putyin orosz elnök közeli szövetségese, Andrej Guruljov. A moszkvai védelmi bizottságban helyet foglaló parlamenti képviselő többek közt egy balti országok elleni teljes körű invázióról is beszélt az interjúban. Guruljov − aki korábban katonai vezetői pozíciót is betöltött az orosz hadseregben − szerint az első légi hadművelet során megsemmisítenék a NATO-országok összes űrműholdját, ezután kiiktatnák a védelmi szövetség légvédelmét, „mindenhol, száz százalékban”. 

Senkit nem fog érdekelni, hogy amerikaiak vagy britek, ebben az esetben mindenkire NATO-országként tekintünk

− fogalmazott Guruljov, hozzátéve, szerinte teljesen világos, hogy a világot érő fenyegetés az angolszász népektől érkezik. 

A politikus elmondta, szerinte az invázió az egyetlen módja annak, hogy megakadályozzák Kalinyingrád nyugati blokádját. 

Guruljov azzal folytatta, hogy elvágnák Nyugat-Európa áramellátását, ennek következtében pedig a régió országai megbénulnának, így még könnyebb célpontjai lennének Moszkvának.

Kíváncsi lennék, mivel venné rá az Egyesült Államok Nyugat-Európát arra, hogy a hidegben, áram és élelmiszer nélkül folytassák a harcot

− jelentette ki a politikus, majd hozzátette, természetesen ez nem egy részletes terv, rengeteg dolog kimaradt belőle, melyeket nem a televízió képernyőjén kell megvitatni.

Borítókép: Orosz Uragan rakétarendszerek működésben (Fotó: AP/orosz védelmi minisztérium)

Háború Ukrajnában

„A háború alapjaiban megrengette az eddig fennálló világrendet”

A dosszié összes cikke
Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.