Orbán Viktor: Igent mondunk a békére és nemet mondunk a további szankciókra! + videó

A miniszterelnök Brüsszelből jelentkezve megerősítette, hogy a háborús infláció egyetlen ellenszere a béke.

Forrás: Facebook/orbanviktor, origo.hu2022. 06. 23. 17:19
ORBÁN Viktor; SCHOLZ, Olaf; PETKOV, Kiril
Brüsszel, 2022. június 23. A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (j) és Kiril Petkov bolgár kormányfõ az Európai Unió és a Nyugat-Balkán csúcsértekezletén, amelyet az EU kétnapos csúcstalálkozójának keretében tartanak Brüsszelben az esemény elsõ napján, 2022. június 23-án. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Orbán Viktor miniszterelnök Brüsszelből, az uniós vezetők tanácskozásárol tett közzé videót hivatalos közösségi oldalán.

A miniszterelnök kiemelte, hogy délelőtt a nyugat-balkáni vezetőkkel folytattak tárgyalásokat, délután pedig következik Ukrajna és a háborús helyzet áttekintése.

Holnap pedig, azt hiszem, kellő mélységben és hosszúságban megtárgyaljuk az európai gazdasági helyzetet, amely egyáltalán nem rózsás

– emelte ki a kormányfő.

A miniszterelnök hozzátette:

Európa szenved. Szenved a háborús inflációtól, szenved a háborús gazdasági válságtól. Ráadásul újabb és újabb szankciós ötletek bukkannak fel és szankciós javaslatokat terjesztenek elénk. Márpedig a háború mellett a szankció az oka a gazdasági bajoknak

– húzta alá Orbán Viktor.

A miniszterelnök szerint most nem újabb szankciókra, hanem békére van szükség, mivel a háborús infláció egyetlen ellenszere a béke.

Igent mondunk Ukrajna európai uniós tagságára, igent mondunk a békére és nemet mondunk a további szankciókra

– tette hozzá a Facebookon Orbán Viktor.

A kormányfő közösségi oldalára feltöltött videó IDE kattintva érhető el.

Borítókép: A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (j) és Kiril Petkov bolgár kormányfő az Európai Unió és a Nyugat-Balkán csúcsértekezletén, amelyet az EU kétnapos csúcstalálkozóján tartanak Brüsszelben az esemény első napján, 2022. június 23-án (Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.