Az oroszok már bevetik a kivédhetetlen rakétákat is

Kripton-rakétákkal, úgynevezett lokátorromboló rakétákkal kezdték felszerelni vadászgépeiket.

Forrás: Vg.hu2022. 07. 11. 8:27
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kripton-rakétákkal, úgynevezett lokátorromboló rakétákkal kezdték felszerelni az Ukrajnában harcoló vadászgépeiket az oroszok – tudta meg a TASZSZ orosz hírügynökség.

A hivatalos nevén X–31-es (vagy KH–31-es)  rakéták földi célpontok ellen hatékony fegyverek, és olyan fejlett célzóberendezéssel rendelkeznek, amelyek elsősorban rádiójelet kibocsátó eszközök és épületek, például radarok vagy katonai bázisok ellen vethetők be.

Sebessége miatt pedig szinte esélytelenek a légvédelmi, rakétaelhárító eszközök – olvasható a VG-n.

A TASZSZ a Krím félszigeten szolgálatot teljesítő forrásokra hivatkozva írta, hogy a fekete-tengeri légi flottát és a Nyugat-Ukrajnában harcoló Szu–30-asokat is Kriptonokkal fegyverezték fel. A hírügynökség megkereste az orosz védelmi minisztériumot is, de onnan nem kaptak választ a kérdéseikre. 

Korábban eddig egyszer sem jelentették a fronton harcolók, hogy bevetették volna a Kriptonokat, amelyek még a nyugati országoknak is nagy fejtörést okoznak. Ezek bevetésével már érthető, hogy az utóbbi napokban miért érkezik egyre több hír sikeres orosz légicsapásokról, holott korábban éppen arról volt szó, hogy a légitámogatás hiánya miatt halad ilyen lassan a donbaszi offenzíva.

Az eredeti cikk ITT érhető el.

Borítókép: KH–31-es rakéta (jobbról az első) (Forrás: Wikipédia)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.