Az oroszok szerint katonai célpontra irányult a vinnicjai rakétatámadás

A támadásnak legalább 23 civil áldozata van, köztük három gyermek, akik közül a legfiatalabb négyéves volt.

MTI
2022. 07. 15. 16:35
null
Vinnicja, 2022. július 15. Vérfoltos babakocsi hever az útszélen Vinnicjában 2022. július 14-én, miután orosz rakétatámadás érte a nyugat-ukrajnai várost. MTI/AP/Efrem Lukackij Fotó: Efrem Lukackij
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A csütörtöki vinnicjai rakétatámadás valójában arra a katonai célpontra irányult, ahol az ukrán fegyveres erők külföldi fegyverszállítókkal találkoztak – közölte az orosz védelmi minisztérium pénteken. Jóllehet a pénteki orosz beszámoló szerint a Tisztek Házára mért támadás a résztvevők megsemmisítéséhez vezetett, Ukrajna tagadja, hogy bármilyen katonai célpontot ért volna a rakéta.

A helyi hatóságok csütörtöki beszámolója szerint a támadásnak legalább 23 civil áldozata van, köztük három gyermek, akik közül a legfiatalabb négyéves volt. 

A rakéták az ukrán beszámolók szerint egy lakóépületbe, egy irodaépületbe és egy olyan kulturális központba csapódtak, amelyet veteránok számára alakítottak ki.

Fotó: Efrem Lukackij

A halmozódó bizonyítékok ellenére az Ukrajnában zajló háború február végi kezdete óta Oroszország következetesen tagadja, hogy civilek lakta térségeket vennének célba. Az ENSZ szerint az Ukrajnára mért orosz támadásoknak valójában már több ezer civil áldozata van.

 

Borítókép: Vérfoltos babakocsi hever az útszélen Vinnicjában 2022. július 14-én, miután orosz rakétatámadás érte a nyugat-ukrajnai várost (Fotó: MTI/AP/Efrem Lukackij)
 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.