Csendes utcai imádkozásért tartóztattak le egy idős asszonyt

Ugyan emiatt meghurcolták, de kiállt az igaza mellett, és végül nyert. Győzött ismét a vallásszabadság! – Írja a 888.

Forrás: 8882022. 07. 22. 18:54
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 76 éves életvédő nagymamát, Rosa Lalort még 2021 februárjában tartóztatták le és vették őrizetbe, majd bírságolták meg a rendőrök csak azért, mert

csendben imádkozott egy liverpooli abortuszklinika előtt.

Ezzel pedig megsértette a Covid elzárási intézkedéseket – legalábbis ez volt a magyarázatuk arra, hogy vegzálás alá vették a nőt. De már akkor sejtette mindenki, hogy más lehet ennek az oka.

Most azonban ejtették az egész ügyet, és a rendőrség is elismerte: Rosa Lalornak joga volt ott lenni és imádkozni.

A Merseyside-i rendőrség mostanra elismerte, hogy ez a fogva tartás helytelen volt, és hogy Lalor a jogain belül cselekedett, sőt »észszerű ürügye« volt arra, hogy kint imádkozzon.

– jelentette be az Alliance Defending Freedom (U.K.) emberi jogi csoport hétfői sajtóközleményében.

„Az ADF UK támogatásával vállaltam ezt a kihívást, hogy megmutassam, mindannyiunknak alapvető joga van az imádkozáshoz – nem utolsósorban ahhoz, hogy úgy imádkozzunk, ahogy én tettem, a saját elmém magányában.” – folytatta Lalor. Hozzátette:

Helytelen volt, hogy a rendőr azt mondta nekem, hogy nem imádkozhatok egy nyilvános utcán. Fontos, hogy a rendőrök tiszteletben tartsák az alapvető vallásszabadságot, és jobban megértsék, hogyan nyilvánul meg ez a jog, hogy egy valóban toleráns társadalmat tartsunk fenn.

Jeremiah Igunnubole, Lalor jogi képviselője megjegyezte, hogy bár ügyfele végül nyert a bíróságon, „mélységesen sajnálatosnak” tartja, hogy Lalornak ilyen szenvedést kellett elviselnie pusztán azért, mert nyilvánosan imádkozott, ami arra utal, hogy valójában életpárti nézetei miatt üldözték.

Ez egy aggasztó tendenciát mutat a bűnüldözésben, ahol az egyéneket rendszeresen letartóztatják pusztán azért, mert nézeteiket ellentmondásosnak vagy sértőnek tartják.

– tette hozzá Igunnubole.

Több hasonló eset is történt már az elmúlt években. Legutóbb az amerikai legfelsőbb bíróság mentett fel „bűnei” alól egy középiskolai edzőt, akinek szokása volt a meccsek után a pályán imádkozni – vagy egyedül, vagy a diákjaival.

Az eredeti cikk IDE kattintva érhető el.

Borítókép: Illusztráció (Forrás: Pexels)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.