időjárás 29°C Ilona 2022. augusztus 18.
logo

Erdőtüzek pusztítanak Görögországban

Magyar Nemzet
Forrás: MTI
2022.07.05. 12:09 2022.07.05. 15:00
Erdőtüzek pusztítanak Görögországban

Tűzvész pusztít Görögország középső részén, több falut ki kellett üríteni – közölték a helyi hatóságok. A helyi tűzoltóság egyik szóvivője kedd reggel az ERT állami műsorszolgáltatónak azt mondta, hogy éjszaka némileg megfékezték a lángokat, de a veszély nem múlt el.

Itea kikötőváros közelében több faluból evakuálni kellett a lakosokat a tűzvész miatt hétfőn, a tőle néhány kilométerre fekvő Ámfissában pedig olajfaültetvényeket pusztítottak el a lángok.

Keddre virradóan újabb repülők és helikopterek érkeztek az érintett helyszínekre, tűzoltófelszereléssel a fedélzetükön. Az ERT arról is beszámolt, hogy az ország keleti részén fekvő Kranidi városában egy egész szállodát kellett kiüríteni.

Görögországban nem ritkák az erdőtüzek. Nyáron a magas hőmérséklet, a hosszan tartó szárazság és az erős szelek miatt fokozott óvatosságra intenek a meteorológusok, a mostani tüzeknél pedig az érintett települések polgármesterei nem zárták ki a gyújtogatást sem. Múlt héten bejelentették, hogy a nyár folyamán az Európai Unió több tagállamából is érkeznek tűzoltók Görögországba, hogy segítsék kollégáikat az erdőtüzek elleni küzdelemben.

 

Borítókép: Tüzet oltanak Athénban 2022. június 29-én. (Fotó: AFP/Konstantinos Zilos)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.