Erdőtüzek pusztítanak Görögországban

A mostani tüzeknél az érintett települések polgármesterei nem zárták ki a gyújtogatást sem.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2022. 07. 05. 12:09
Erdőtűz
Wildfire In Schisto Korydallou In Athens
A sudden wildfire broke out at night at the suburbs of Athens, at Schisto Korydallou. Firefighters and volunteers rush to the spot and put out the fire in Athens, Greece on Tuesday 29, June 2022. (Photo by Konstantinos Zilos/NurPhoto) (Photo by Konstantinos Zilos / NurPhoto / NurPhoto via AFP) Fotó: Konstantinos Zilos / NurPhoto / NurPhoto via AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tűzvész pusztít Görögország középső részén, több falut ki kellett üríteni – közölték a helyi hatóságok. A helyi tűzoltóság egyik szóvivője kedd reggel az ERT állami műsorszolgáltatónak azt mondta, hogy éjszaka némileg megfékezték a lángokat, de a veszély nem múlt el.

Itea kikötőváros közelében több faluból evakuálni kellett a lakosokat a tűzvész miatt hétfőn, a tőle néhány kilométerre fekvő Ámfissában pedig olajfaültetvényeket pusztítottak el a lángok.

Keddre virradóan újabb repülők és helikopterek érkeztek az érintett helyszínekre, tűzoltófelszereléssel a fedélzetükön. Az ERT arról is beszámolt, hogy az ország keleti részén fekvő Kranidi városában egy egész szállodát kellett kiüríteni.

Görögországban nem ritkák az erdőtüzek. Nyáron a magas hőmérséklet, a hosszan tartó szárazság és az erős szelek miatt fokozott óvatosságra intenek a meteorológusok, a mostani tüzeknél pedig az érintett települések polgármesterei nem zárták ki a gyújtogatást sem. Múlt héten bejelentették, hogy a nyár folyamán az Európai Unió több tagállamából is érkeznek tűzoltók Görögországba, hogy segítsék kollégáikat az erdőtüzek elleni küzdelemben.

 

Borítókép: Tüzet oltanak Athénban 2022. június 29-én. (Fotó: AFP/Konstantinos Zilos)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.