Három emberrel végzett egy fegyveres támadó Indiana államban

A támadó helyi idő szerint vasárnap este kezdett lövöldözni egy bevásárlóközpontban, egy járókelő fékezte meg az ámokfutást.

Magyar Nemzet
2022. 07. 18. 9:35
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Három emberrel végzett, kettőt megsebesített egy fegyveres támadó az amerikai Indiana állambeli Greenwood városának egyik bevásárlóközpontjában helyi idő szerint vasárnap este. A hatóságok közlése szerint az ámokfutóval egy 22 éves járókelő végzett, aki törvényszerűen tartott fegyvert magánál. 

Az áldozatok azonosítása még tart, az eddigi információk alapján egy férfiről és négy nőről van szó, hárman haltak bele sérüléseikbe. A lövöldözésben megsérült egy 12 éves kislány is, őt kórházba szállították, állapota stabil.

Habár a helyszínen még nem találták meg a fegyvert, valószínűleg egy puskát használt a támadó − számolt be Jim Ison, Greenwood rendőrfőkapitánya. Az amerikai fegyveres erőszak adatbázisa alapján idén ez volt a 353. tömeges lövöldözés az országban.

Ahhoz, hogy Indiana államban lőfegyverhez lehessen jutni, mindössze egy érvényes személyigazolvány kell, valamint 18 éven felülinek kell lennie a vásárlónak. Bizonyos csoportok − például korábban bűncselekményekért elítéltek − legálisan nem viselhetnek fegyvert. 

Az indianai törvényt éppen a közelmúltban módosították, a július elsejétől hatályos jogszabály feloldotta a kézifegyver viselésére és szállítására vonatkozó engedélykötelezettséget az államban.

Borítókép: a hatóságok a lövöldözés helyszínén (Fotó: AP/Indianapolis Star/Kelly Wilkinson)

 

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.